El Morell bonificarà amb un 50% de l'IBI els veïns que instal·lin plaques solars

La comissió d'Hisenda també va aprovar aquest dimecres una rebaixa de l'Impost de Béns Immobles, que passarà d'un tipus impositiu de 0,63 al 0,61
Imatge d'arxiu d'un plenari a l'Ajuntament del Morell, que ha decidit bonificar els veïns que instal·lin plaques solars. | Aj. El Morell

L'Ajuntament del Morell bonificarà amb un 50% de l'Impost de Béns Immobles els veïns que instal·lin plaques solars a casa seva. També ho farà amb les empreses, però en aquest cas, amb un plus del 30%. Així es va decidir aquest dijous el plenari del consistori, on també es va acordar una rebaixa de l'IBI: passarà d'un tipus impositiu del 0,63% al 0,61%. 

El Morell bonificarà els particulars que tinguin plaques solars

El govern municipal del Morell, format per Junts pel Morell, Ara el Morell i el PSC, va decidir aquest dijous implementar una bonificació del 50% de l'IBI pels particulars que instal·lin plaques solars, segons avança el 'Diari Més'. D'aquesta manera, des del consistori es premiarà l'aposta per l'energia renovable. La mesura també afectarà les empreses, en el seu cas, però, amb un bonus del 30%. El govern ho va aprovar amb el vistiplau de l'oposició, formada per Compartim-AM i Cs. 

D'altra banda, en el marc de la comissió d'Hisenda, l'Ajuntament va decidir també rebaixar el tipus impositiu de l'IBI. Aquest, passarà del 0,63 al 0,61, un descens important si es té en compte que la majoria dels ajuntaments de la província han decidit augmentar-lo. 

Penalitzacions a entitats financeres per tenir pisos buits

Durant la comissió d'Hisenda, el govern local també va plantejar mesures futures relacionades amb l'habitatge. Concretament, es va posar sobre la taula la possibilitat de penalitzar les entitats financeres que disposin de pisos buits i fora del mercat. El més probable és que aquesta mesura entri en vigor a partir de l'any vinent, amb una nova aprovació d'ordenances. 

"🎉AGENDA: Vilallonga del Camp celebra la seva Festa Major d'hivern" "🚨 ALERTA: Multitud de positius en drogues i alcohol durant el Pintor Rock"