El Morell organitza tres concursos per celebrar Sant Jordi des de casa

Són un certamen de dibuix, un de relats i un de guarnir els balcons
El Morell organitza 3 concursos per celebrar Sant Jordi des de casa | Àngel Ullate

A causa de l'excepcional situació de confinament a causa de la pandèmia del coronavirus, la Diada de Sant Jordi no es podrà celebrar de manera habitual. Ara bé, els municipis no volen deixar de celebrar aquest dia i estan proposant activitats. És el cas del Morell, que des de l'Ajuntament volen fer participar tota la ciutadania en diverses iniciatives perquè «no es perdi l'essència d'aquesta diada tan nostrada». Des de la regidoria de Festes i Cultura han organitzat tres concursos, un de dibuix, un de literari i un de guarniment de balcons.

El primer concurs, sota el nom d''Un dibuix per Sant Jordi', està enfocat a infant de 3 a 12 anys. Es tracta de realitzar una il·lustració que faci referència a la festa de Sant Jordi.

Per una altra banda, un certamen literari de temàtica lliure per a joves d'entre 13 i 18 anys. El relat pot explicar alguna història o reflexionar sobre algun tema, en un màxim de quatre pàgines (en lletra Verdana mida 12). 

Finalment, el concurs 'Guarnim els balcons', una proposta per decorar balcons i/o finestres amb flors, pancartes imaginatives, guarniments, colors, amb referències a Sant Jordi o a la primavera. 

Per participar en els concursos de dibuix i de relats, cal enviar el dibuix —fotografiat o escanejat— o el relat al correu electrònic centrecultural@morell.altanet.org abans del diumenge 26 d'abril a les 23.59 hores, amb el nom complet, el telèfon i l'edat i el curs de la persona que participa. Per a participar en el concurs de 'Guarnim els balcons', cal inscriure's abans del  divendres 24 d'abril enviant un correu electrònic amb l'adreça del domicili, el nom complet i un telèfon al mateix correu centrecultural@morell.altanet.org. Els balcons o finestres hauran d'estar guarnits durant el cap de setmana del 25 i 26 d'abril. 

Tots els premis seran un xec regal d'entre 15 i 50 euros que es podran gastar als establiments de l’Associació de Comerciants i Professionals del Morell. El premi rebut es podrà bescanviar totalment en una sola tenda. El jurat estarà format per membres de la Regidoria de Cultura i Festes i membres de l’Ajuntament del Morell, i els guanyadors de tots els certàmens i categories es donaran a conèixer dijous 30 d’abril a través dels canals oficials de l’Ajuntament del Morell i el Centre Cultural del municipi.

Per als concursos 'Un dibuix per Sant Jordi' hi haurà diverses categories segons l'edat:

De 3 a 5 anys (P3-P5)

- 1r Premi 25 €

  

- 2n Premi 20 €

  

- 3r Premi 15 €

De 6 a 8 anys (1r-2n)

-1r Premi 25 €

  

- 2n Premi 20 €

  

- 3r Premi 15 €

De 9 a 10 anys (3r-4t)

- 1r Premi 25 €

  

- 2n Premi 20 €

  

- 3r Premi 15 €

  

D’11 a 12 anys (5è-6è)

- 1r Premi 25 €

  

- 2n Premi 20 €

  

- 3r Premi 15 €

Per al Concurs Literari hi haurà una sola categoria per als joves que estan cursant els

  

nivells de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat o Cicles Formatius:

  

- 1r Premi 50 €

  

- 2n Premi 40 €

  

- 3r Premi 30 €

Per a 'Guarnim els balcons' hi haurà un triple premi per als 3 millors balcons participants. L’import del premi serà de 50 € per a cadascun dels 3 balcons guanyadors.

"❗️NOVETATS IMPORTANTS sobre la residència dels Pallaresos amb el brot de coronavirus" "❗L'aniversari que celebra la Canonja en ple confinament"