Una plaça del Morell

El Morell obre un procés participatiu per posar nom de dona a una plaça

Les propostes son Teresa Pàmies, Maria-Mercè Marçal i Caterina Albert

El Morell busca nom per una plaça  del municipi. Aquest nou indret morellenc serà batejat amb motiu del Dia Internacional de les Dones que es commemora el pròxim dilluns, 8 de març. En aquest sentit, les regidories d'Igualtat i Participació Ciutadana del consistori ha proposat els noms de Teresa Pàmies, Maria-Mercè Marçal i Caterina Albert, tres grans escriptores de la literatura catalana per posar-li nom a la plaça compresa entre els carrers Mossèn Manyé, Montserrat Roig, Pompeu Fabra i Miquel Martí i Pol. 

En aquest sentit, per votar el nom de dona de la plaça s'ha fet un procés participatiu online a través del qual, sota el lema 'Dona'm nom de dona', els majors de 16 anys del municipi puguin triar entre les tres opcions disponibles per l'espai. El termini per votar comença aquest dilluns  i acaba el 7 de març, dia abans de fer-se públic el nom del guanyador. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«Fins ara hem fet dues edicions dels pressupostos participatius, però també volem incentivar la participació ciutadana per a projectes més petits, com aquest», remarca l'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet. 

A més, els noms entre els quals votarà la ciutadania, mantenen una coherència  amb la resta de carrers de l'entorn, ja que també estan vinculats a la literatura. L'aposta per un nom femení és clara, ja que actualment només hi ha tres carrers amb nom de dona. 

La regidora d'Igualtat Rosa M. Sánchez ha explicat que «tenim pocs carrers amb nom de dona i vam creure molt oportú aprofitar el 8 de març per sumar-ne un més». Alhora, «donarem un reconeixement a una gran figura de la literatura del nostre país», afegeix.

Per poder votar s'ha de fer a través de la  plataforma, prèvia identificació amb el DNI  i la data de naixement. Per culminar el procés, la il·lustradora Berta Artigal farà un mural  relacionat amb les dones i la literatura catalana en un dels murs que delimiten la pista esportiva de la plaça durant la setmana del 8 de març.