L'Ajuntament del Morell rebaixa l'IBI per al 2019

El consistori va aprovar la reducció del tipus de l'IBI urbà i la congelació de taxes i preus públics

Durant el ple celebrat el passat 19 de novembre, l’Ajuntament del Morell va aprovar per unanimitat l’aplicació de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’IBI, l’impost sobre béns immobles. Segons el consistori morellenc, amb aquesta mesura «es reduirà el tipus de l’IBI urbà i es congelaran la resta de taxes i preus públics», en la mateixa línia de la rebaixa impositiva que es va dur a terme fa dos anys. Tot plegat, suposarà un nou estalvi per a la butxaca dels ciutadans del Morell.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament del Morell, Eloi Calbet, ha afirmat que «malgrat l’augment dels costos i del nivell de vida, l’Ajuntament té una bona salut econòmica, i contempla com a últim recurs el fet d’aconseguir més ingressos amb el pagament de tributs per part dels ciutadans». De fet, Calbet ha remarcat que «és per això que durant els últims quatre anys no s’ha aplicat cap augment de taxes, preus públics o impostos».

El consistori evita un augment de costos als ciutadans

«Aquesta rebaixa suposa un ingrés menor al qual tindríem si mantinguéssim el tipus actual», ha explicat el regidor, «però creiem que la càrrega fiscal sobre la ciutadania ja és prou alta per seguir amb impostos elevats i taxes excessives, tenint en compte que el consistori no ho necessita». Segons l’Ajuntament, el consistori té els recursos suficients que permeten, «gràcies a la gestió dels últims anys», evitar un augment de costos a la ciutadania.

L'IBI, cal recordar-ho, és el resultat de la multiplicació del valor cadastral —fixat pel cadastre, que depèn del Ministeri d'Hisenda— i el tipus de cada ajuntament. Els valors cadastrals dels immobles del Morell, expliquen des de l'Ajuntament, es van revisar fa pocs anys i van ser modificats a l'alça «per mirar de compensar aquesta pujada amb una reducció del tipus».