Mossèn Morell, un dels capellans investigats pel Vaticà, anuncia que plega durant «un temps»

El capellà, en un comunicat, només demana disculpes per si algú «s'ha sentit ofès»

Mossèn Francesc Xavier Morell, un dels capellans investigats que l'Arquebisbat de Tarragona i el Vaticà i que actualment exerceix a Constantí i la Canonja, ha anunciat en un comunicat de premsa que ha decidit «absentar-se durant un temps»després de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació i que ha avançat TarragonaDigital. Mossèn Morell explica al comunicat que el passat setembre va ser nomenant rector de les parròquies de Sant Feliu Màrtir de Constantí i Sant Sebastià de la Canonja amb la «plena confiança del senyor Arquebisbe, que no m'ha mancat durant tot aquest temps».

En l'escrit, mossèn Morell afegeix que «tot i que els fets ocorreguts no impedeixen exercir el ministeri en aquestes parròquies i en bé d'elles, d'acord amb el senyor Arquebisbe he decidit demanar absentar-me'n un temps». Sobre la possessió de pornografia infantil i l'acusació d'abús sexual greu, el capellà no en fa cap referència i ni confirma ni desmenteix aquells fets, i només lamenta «que s'hagi produït aquesta situació», afegint que «demano disculpes si algú s'ha sentit ofès».

L'Arquebisbe nomena els successors

L'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells, ja ha signat amb data d'avui dimarts, 5 de febrer, el nomenament de mossèn Antoni Pérez de Mediguren i Cros, com a administrador parroquial de Sant Feliu Màrtir de Constantí; i mossèn Joan Miquel Bravo Alarcón com a rector de la Parròquia de Sant Sebastià de la Canonja.

Constantí es troba commocionat després de les informacions,. | Judit Sabaté.

L'Ajuntament de Constantí ja havia «exigit» el cessament de mossèn Morell

L'alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, ha enviat un comunicat de premsa assegurant que des del moment en què ha sortit a la llum el nom de mossèn Morell s'ha demanat una «reunió d'urgència amb l'Arquebisbat de Tarragona per tal d'esclarir els fets», reunió que segons expliquen fonts a TarragonaDigital es mantindria per aquest dimecres tot i la marxa del capellà. A més, Sánchez també assegura en el comunicat que un cop s'han confirmat les informacions que vinculaven el mossèn actual del municipi amb casos de pederàstia, s'ha «exigit immediatament a l'Arquebisbat que l'actual rector de la parròquia de Sant Feliu Màrtir sigui cessat i apartat de les seves funcions».

En aquesta línia l'Ajuntament de Constantí també ha assegurat que no «podem ni volem ser còmplices d'aquest tipus de comportaments tan greus, i manifestem el nostre compromís més ferm en la lluita contra l'abús sexual infantil», és per això que des del consistori han posat a disposició de «les persones que s'hagin pogut veure afectades els recursos municipals existents, psicològics, jurídics, sanitaris i oferint l'atenció necessària». Finalment, el comunicat insta a les autoritats eclesiàstiques a «prendre totes les mesures i desenvolupar totes les actuacions de prevenció, detecció i denúncia dels abusos que es puguin produir».

L'alcalde de la Canonja havia alertat l'Arquebisbe

L'Ajuntament de la Canonja també s'ha pronunciat sobre el cas de mossèn Morell, fins ara rector de la Parròquia de Sant Sebastià de la Canonja. En un comunicat, el consistori ha afirmat que «entenem com a encertada la decisió de l'Arquebisbat de Tarragona de rellevar del càrrec a mossèn Francesc Xavier Morell Rom, i nomenar nou rector de la parròquia, el canongí Bravo Alarcón».

L'ajuntament, alhora, ha assegurat que durant el passat mes de setembre i «davant l'aparició de rumors sobre abusos per part del fins ara rector», l'alcalde de la Canonja ja es va reunir amb l'Arquebisbe per tal de manifestar la seva preocupació i la dels veïns, «tot demanant que reconsiderés el seu nomenament». La resposta de l'ens eclesiàstic tarragoní, en aquell moment, va ser que la decisió s'havia pres i era ferma, «sense cap motiu per revocar-la».

Des de l'Ajuntament de la Canonja condemnen «aquesta mena de fets» i se solidaritzen amb les «víctimes que ho hagin patit».

També et pot interessar