Imatge d'un investigador en un laboratori, observant mostres per un microscopi

Nou brot de coronavirus amb tres positius a Perafort i la Secuita

S'està fent el seguiment a 45 persones

El Departament de Salut ha informat d'un nou brot de coronavirus al Tarragonès, concretament als municipis veïns de Perafort i La Secuita, on tres persones que han donat positiu a la prova PCR i 45 persones en seguiment. El contagi s'hauria produït dins de l'entorn familiar i social dels afectats.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

De moment, el Departament de Salut no ha donat més detalls sobre el context en què es van produir els contagis i es continua insistint que els ciutadans facin ús de les mesures de seguretat per evitar la propagació del coronavirus, sobretot fent ús de la mascareta, la qual ja és obligatòria en espais públics, encara que es pugui mantenir la distància interpersonal.

Els brots de Tarragona, el Perelló i Alcanar sumen positius

Paral·lelament, Salut ha informat també que tres persones en seguiment han donat positiu en el cas del brot de l'institut del Perelló, que fins aquests moments registrava quatre persones contagiades —dos directius del centre i les seves respectives parelles residents a Xerta i Camarles—. Els testos també han confirmat dos nous positius al brot de Tarragona, que ja en sumava cinc, i on s'ha ampliat també de 20 a 34 persones el nombre de contactes en seguiment.

També al brot d'Alcanar, una persona més, un adult familiar directe d'un dels dos joves contagiats del municipi —un altre és resident a Barcelona—, ha donat també positiu a la prova PCR.

Suspès preventivament un casal d'estiu a Tarragona

L'Escola Saavedra de Tarragona ha informat aquest divendres, 10 de juliol, que el casal d'estiu s'ha suspès preventivament després de confirmar que un treballador del centre educatiu ha estat en contacte amb una persona que ha donat positiu en Covid-19. El treballador no forma part de l'equip de lleure, sinó que és treballador del centre educatiu. Des de l'escola asseguren que el treballador en qüestió no ha tingut contacte directe amb els nens i nenes del casal d'estiu, però que s'ha decidit suspendre les activitats per precaució.