Polèmica als Pallaresos perquè l'Ajuntament ha convocat un plenari presencial

L'equip de govern assegura que es prendran les mesures de seguretat pertinents

Les fases de la desescalada estan animant a la societat a reprendre les seves activitats habituals, fins i tot a les administracions públiques. El municipi dels  Pallaresos  té previst  realitzar el pròxim  plenari  d'aquest mes de maig de manera  presencial  i les reaccions polítiques no han trigat. 

El grup municipal de  Junts per Catalunya - Els Pallaresos ha denunciat la situació públicament, a través de les xarxes socials. Des de la formació independentista, s'ha explicat que l'equip de govern ha convocat una  comissió informativa  per aquest dijous, 7 de maig, de caràcter «presencial i prèvia al plenari, que també volen fer presencialment». Els regidors de Junts han demanat que «es faci de manera  telemàtica, com es fan les del Consell Comarcal, la Diputació de Tarragona i tants altres. Assistir a aquesta comissió és posar en  risc la nostra  salut i la de les nostres famílies». 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Per aconseguir que tant la comissió informativa, contemplada per a les 18 hores d'aquest dijous, com el plenari, previst pel pròxim 14 de maig, es facin de manera telemàtica, els quatre regidors de Junts per Catalunya - Els Pallaresos, amb l'antic alcalde, Pep Nolla, al capdavant, han entrat una instància  al consistori on demanen realitzar aquestes trobades de manera telemàtica i, també, «complir  el  ROM  del consistori pel que fa a la periodicitat dels plenaris». 

Mesures de seguretat pertinents

Xavier Marcos, alcalde dels Pallaresos, ha  respost  amb contundència a la denúncia pública de Junts per Catalunya - Els Pallaresos. Marcos s'ha preguntat el motiu pel qual «el president Torra ha pogut fer sessions parlamentàries de manera  presencial. A Madrid també s'han dut a terme aquestes trobades així que als Pallaresos també hem pres aquesta decisió i, evidentment, amb les  mesures de  seguretat corresponents».

El líder de la formació municipalista que està al capdavant del municipi ha explicat aquestes mesures: «hem  habilitat  la  sala de plens, cada regidor tindrà una taula individual i es guardarà la distància de dos metres. Així mateix, posarem a disposició  mascaretes, guants i gel. El vestíbul l'hem habilitat, a un terç de la seva capacitat, perquè els interessats en assistir  al plenari ho puguin fer. Cal recordar que els plenaris han de ser públics. I, a més a més, ventilarem de la manera més adient». 

Xavier Marcos ha afegit, també, que «els Pallaresos té problemes  de connectivitat en certes zones que dificulta fer plenaris de forma telemàtica».