Polèmica als Pallaresos perquè l'Ajuntament ha convocat un plenari presencial

L'equip de govern assegura que es prendran les mesures de seguretat pertinents

Les fases de la desescalada estan animant a la societat a reprendre les seves activitats habituals, fins i tot a les administracions públiques. El municipi dels Pallaresos té previst realitzar el pròxim plenari d'aquest mes de maig de manera presencial i les reaccions polítiques no han trigat. 

El grup municipal de Junts per Catalunya - Els Pallaresos ha denunciat la situació públicament, a través de les xarxes socials. Des de la formació independentista, s'ha explicat que l'equip de govern ha convocat una comissió informativa per aquest dijous, 7 de maig, de caràcter «presencial i prèvia al plenari, que també volen fer presencialment». Els regidors de Junts han demanat que «es faci de manera telemàtica, com es fan les del Consell Comarcal, la Diputació de Tarragona i tants altres. Assistir a aquesta comissió és posar en risc la nostra salut i la de les nostres famílies». 

Per aconseguir que tant la comissió informativa, contemplada per a les 18 hores d'aquest dijous, com el plenari, previst pel pròxim 14 de maig, es facin de manera telemàtica, els quatre regidors de Junts per Catalunya - Els Pallaresos, amb l'antic alcalde, Pep Nolla, al capdavant, han entrat una instància al consistori on demanen realitzar aquestes trobades de manera telemàtica i, també, «complir el ROM del consistori pel que fa a la periodicitat dels plenaris». 

Mesures de seguretat pertinents

Xavier Marcos, alcalde dels Pallaresos, ha respost amb contundència a la denúncia pública de Junts per Catalunya - Els Pallaresos. Marcos s'ha preguntat el motiu pel qual «el president Torra ha pogut fer sessions parlamentàries de manera presencial. A Madrid també s'han dut a terme aquestes trobades així que als Pallaresos també hem pres aquesta decisió i, evidentment, amb les mesures de seguretat corresponents».

El líder de la formació municipalista que està al capdavant del municipi ha explicat aquestes mesures: «hem habilitat la sala de plens, cada regidor tindrà una taula individual i es guardarà la distància de dos metres. Així mateix, posarem a disposició mascaretes, guants i gel. El vestíbul l'hem habilitat, a un terç de la seva capacitat, perquè els interessats en assistir al plenari ho puguin fer. Cal recordar que els plenaris han de ser públics. I, a més a més, ventilarem de la manera més adient». 

Xavier Marcos ha afegit, també, que «els Pallaresos té problemes de connectivitat en certes zones que dificulta fer plenaris de forma telemàtica». 

"Què va passar en el confinament? El Morell vol documentar la pandèmia de la Covid-19" "Molt fort: Acomiaden per un surrealista motiu una treballadora de TGN amb coronavirus"