Pere Guinovart s’acomiada de l’alcaldia del Morell després de 27 anys

Els grups municipals han aprofitat l’últim ple de la legislatura per fer balanç dels últims quatre anys
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell | Cedida

 

Aquest divendres, 14 de juny, l’encara alcalde en funcions de l’Ajuntament del Morell, Pere Guinovart, s’ha acomiadat de la ciutadania a través d’una emotiva carta. Després de 27 anys com a batlle, en la missiva ha repassat la seva trajectòria tot destacant, com una gran fita assolida, haver convertit el municipi en «el cap de comarca dels municipis d’interior».

 

«L’Ajuntament ha consolidat en compromís mediambiental amb la realització, els darrers anys, de l’estudi de la qualitat de l’aire i la salut» afirma Guinovart. A més, demana al nou consistori que no oblidi «la situació anòmala que viu el país, que es va iniciar amb l’1-O i que ha comportat presos polítics i exiliats».

 

Així mateix, també ha donat les gràcies a totes les persones que l’han acompanyat en aquest viatge polític i ha fet una darrera petició en referència al nou alcalde, que tothom li faci «la mateixa confiança que m’heu fet a mi».

 

Darrer ple de la legislatura

Pere Guinovart s’ha acomiadat de l’alcaldia a tan sols un dia de la constitució d’un nou consistori. Dimecres, 12 de juny, la sala de plens va acollir l’últim plenari de la legislatura que va començar el 2015.

 

Durant la sessió, tots els grups municipals van fer balanç dels últims quatre anys. Des d’Units pel Morell, Josep Lluís Navarro, va agrair «el suport que m’han donat els meus companys al llarg de dotze anys» i va afegir que «en el nou Ajuntament cal que es conformi el màxim de consens possible».  

 

Des del PSC, Alberto Ortega, es va acomiadar dels regidors que no continuaran a partir de dissabte. Per altra banda, com a portaveu de CiU, Eloi Calbet va fer un agraïment «als onze regidors que, en aquest viatge de quatre anys, hem viscut moments durs i complicats, però també instants molt bons».