Els Pets versionen en acústic «Hospital del Mar» per dedicar-la a sanitaris i pacients de coronavirus

Els de Constantí han publicat el vídeo a les xarxes socials

Són desenes —o centenars— els músics que, aquests dies, estan utilitzant les xarxes socials, bé per animar el seu públic durant el confinament o bé per aportar el seu granet de sorra en la lluita contra el coronavirus. Malgrat el cru escenari per a la indústria musical que els espera en els pròxims mesos, els artistes continuen presents.

Els Pets han volgut fer un petit homenatge a totes aquelles persones que estan a primera línia en aquesta crisi contra la Covid-19, especialment als professionals sanitaris i als pacients que estan ingressats i a les seves famílies, així com a aquelles persones que malauradament han perdut algun ésser estimat per culpa de la malaltia. Ho han fet de la millor manera que saben: fent música. Els constantinencs han versionat, en acústic, la cançó «Hospital del Mar», que originalment forma part del disc ‘Respira’ (Discmedi, 2001).

«La idea va sorgir de manera inesperada», explica Lluís Gavaldà a TarragonaDigital. «Vaig rebre un missatge on se m’explicava una situació personal que em va emocionar. Una filla em demanava un petit vídeo per la seva mare, que està ingressada a l’hospital amb Covid-19. M’explicava que feia dos anys es va trobar la mare amb un infart i el seu germà en coma. La cançó que els cantava com un mantra a tots dos mentre els vetllava era 'Hospital del mar', i miraculosament tots dos se'n van sortir».

Gavaldà confessa que, fins ara, li «feia recança fer alguna cosa així de cara a tothom, per no semblar oportunista», però que «estava clar que aquest era un cas que demanava treure'm totes les manies». Explica que un cop va començar a cantar, va sorgir una versió diferent, més pausada, «suposo que amarada per l'estat d'ànim que vivim aquests dies». Quan ho va proposar a la resta de membres del grup, la reacció va ser «generosa i immediata».

Els de Constantí han publicat la cançó a les seves xarxes socials, amb un vídeo on es poden veure els músics tocant i cantant la cançó des de casa seva. Lluís Gavaldà —des de Saint Albans, ciutat anglesa on viu des de fa uns anys—, Joan Reig, Falin Cáceres, Joan-Pau Chaves, Jordi Bastida, Marcel Cavallé i Vidal Soler han gravat el seu tros de cançó i el resultat és aquesta versió acústica acompanyada d’imatges quotidianes dels músics i dels paisatges de Saint Albans i Constantí, des de casa.

"Salut ho confirma: el greu recompte de defuncions a la residència dels Pallaresos" "PARTICIPEU: Els 3 concursos que organitza el Morell per celebrar Sant Jordi des de casa"