El portaveu del PSC de Vila-seca, Ander Basterretxea, es dóna de baixa del partit

Basterretxea ho va comunicar a la junta local del partit i deixa la porta oberta a presentar-se a les eleccions municipals amb les sigles «Tot per Vila-seca»

La crisi del PSC de Vila-seca no ha acabat encara. Aquest dilluns, 4 de març, l'encara portaveu dels socialistes al consistori de Vila-seca, Ander Basterretxea, ha fet públic que ha demanat la baixa de la seva formació política. L'anunci ha arribat setmanes després que Basterretxea anunciés que renunciava «a ser l'alcaldable dels socialistes».

En el comunicat que Ander Basterretxa ha enviat als membres de la junta local dels socialistes assegura que «la decisió no ha estat fàcil. Estic convençut que per sobre de tot hi ha les persones i la meva ciutat, Vila-seca». «Per això vull centrar-me en la nostra ciutat, per intentar aconseguir una majoria que aporti el canvi al nostre Ajuntament, obrint les portes a més gent, sense renunciar a les meves idees progressistes» ha reblat Basterretxea. Tot apunta que presentarà la seva nova formació, «Tot per Vila-seca», el pròxim 21 de març.

L'anunci de qui ha sigut el màxim responsable dels socialistes catalans al municipi de Vila-seca ha suposat un punt i a part a una situació que s'allarga des del passat mes de novembre, quan aquest mitjà va fer públic que els socialistes de Tarragona dubtaven de la viabilitat de la candidatura d'Ander Basterretxea a l'alcaldia de Vila-seca.

Aquestes diferències, «insalvables» segons ha declarat Basterretxea mantes vegades, ha implicat que, primer, el portaveu del PSC renunciés a ser l'alcaldable socialista, tot i haver sigut triat per la junta local del partit i, finalment, hagi acabat amb Ander Basterretxea donant un cop de porta i abandonant la que fins ara era la seva formació. Sens dubte, les eleccions municipals a Vila-seca presentaran moltes novetats, ja que els socialistes no són l'única formació que es presentaran amb un nou candidat.

Pere Segura agafa el relleu de Josep Poblet

La gran sorpresa arribava el passat 29 de gener quan, durant una conferència de ciutat, l'històric alcalde convergent de Vila-seca, Josep Poblet, anunciava que no optaria a la reelecció el pròxim mes de maig. Poblet ha donat el relleu al fins ara regidor de Cultura, i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Segura, qui va anunciar, en una entrevista a TarragonaDigital, que tenia com a objectiu «governar Vila-seca en solitari». 

Així mateix, tot apunta que el Partit Popular de Vila-seca també presentarà un nou candidat a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Dels actuals sis grups municipals, (CiU, Ciutadans, Vila-seca en Comú, PSC, Decidim Vila-seca, i PP), tres presentaran, amb tota probabilitat, nous candidats a alcalde. 

També et pot interessar:


Comentaris