Joan Martí, alcalde de Perafort i nou president del Consell Comarcal del Tarragonès.

Jordi Llort i Alfred Arola guanyen els Premis Tarragonès 2019

D'altra banda, el projecte «Del nacionalcatolicisme a la democràcia. Obrers, catòlics i antifranquistes al Tarragonès (1951-1977)» ha obtingut la XXII beca d'investigació

Jordi Llort i Alfred Arola s'han endut aquest vespre els Premis Tarragonès 2019. El centre Jujol dels Pallaresos ha acollit l'acte de lliurament, que ha estat conduït per la periodista Laura Casas. Llort ha estat premiat en la categoria de Creació i Arola en la de Difusió. Per altra banda, el projecte «Del nacionalcatolicisme a la democràcia. Obrers, catòlics i antifranquistes al Tarragonès (1951-1977)», de Neus Baena, ha obtingut la XXII beca d'investigació. 

El Consell Comarcal del Tarragonès premia la investigació, la creació i la difusió

Un any més, el Consell Comarcal del Tarragonès ha premiat la investigació, la creació i la difusió del territori. Neus Baena s'ha endut la beca d'investigació al projecte «Del nacionalcatolicisme a la democràcia. Obrers, catòlics i antifranquistes al Tarragonès (1951-1977)». El premi consisteix en 2.450 euros i la publicació del treball a la col·lecció «Els llibres del Consell». Josep Bertran, Responsable de Comunicació de Repsol, li ha atorgat el premi. 

L'artista Jordi Llort Figuerola ha vençut en la categoria de Creació. Ha estat un reconeixement a la seva trajectòria en l'àmbit de la creació plàstica i visual. Destaquen els seus projectes multidisciplinaris, vinculats amb el territori i que conviden l'espectador a jugar i experimentar. El president de la comissió de Cultura del Consell, Dídac Nadal, li ha entregat el premi. 

Per últim, el jurat ha concedit el premi Difusió a l'editor Alfred Arola. L'entrega coincideix amb el XX aniversari de la seva editorial, Arola Editors, referent del món literari tarragoní. És important mencionar, d’una manera especial, la col·lecció Textos a part, que l’ha convertit en una editorial de referència a tot el país en l’edició i publicació d’obres de dramaturgs i en la divulgació de textos teatrals catalans contemporanis. Joan Martí Pla, president del Consell, li ha fet entrega del guardó. 


Comentaris