Pla general de les instal·lacions del centre penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar

La presó de Mas d'Enric registra un brot amb 22 positius

Encara queden 40 interns pendents de resultats

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia ha informat que la presó de Mas d'Enric ha registrat un brot de Covid-19 al mòdul 6 amb 22 positius. El mòdul compta amb 95 reclusos i encara hi ha 40 persones pendents de resultats.

Segons ha apuntat la Secretaria, tots els positius han estat traslladats a la infermeria  del centre penitenciari, mentre que els negatius  es quedaran en cel·les  sotmeses «a una rigorosa desinfecció». Salut  també farà proves a tots els treballadors del mòdul afectat.

Actualment a les presons catalanes hi ha 36 interns positius, 22 dels quals són a Mas d'Enric; mentre que hi ha 64 positius de Covid-19, dos dels quals al centre tarragoní.

El CSIF reclama mesures

El sindicat de funcionaris CSIF  informava a través d'un breu comunicat aquest dilluns que la presó Mas d'Enric comptava amb set persones infectades de Covid-19, tres interns que ja estaven a la presó i quatre que ingressaven per primer cop o tornaven d'algun permís. Per aquest motiu, dos mòduls penitenciaris ja han estat confinats per evitar la propagació del virus.

Des del sindicat asseguraven que «cal més material i mesures de protecció» perquè els funcionaris puguin treballar amb garanties a la presó. El CSIF exigia que s'esmeni la situació i que els funcionaris tinguin mascaretes suficients, que es facin proves PCR a interns i treballadors del col·lectiu penitenciari.

Durant tota la primera onada, la presó de Mas d'Enric no va registrar cap cas de Covid-19.