Denuncien 12 agressions d'interns a treballadors centre penitenciari de Mas d'Enric

La presó de Mas d'Enric registra un brot amb 22 positius

Encara queden 40 interns pendents de resultats

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia ha informat que la presó de Mas d'Enric ha registrat un brot de Covid-19 al mòdul 6 amb 22 positius. El mòdul compta amb 95 reclusos i encara hi ha 40 persones pendents de resultats.

Segons ha apuntat la Secretaria, tots els positius han estat traslladats a la infermeria del centre penitenciari, mentre que els negatius es quedaran en cel·les sotmeses «a una rigorosa desinfecció». Salut també farà proves a tots els treballadors del mòdul afectat.

Actualment a les presons catalanes hi ha 36 interns positius, 22 dels quals són a Mas d'Enric; mentre que hi ha 64 positius de Covid-19, dos dels quals al centre tarragoní.

El CSIF reclama mesures

El sindicat de funcionaris CSIF informava a través d'un breu comunicat aquest dilluns que la presó Mas d'Enric comptava amb set persones infectades de Covid-19, tres interns que ja estaven a la presó i quatre que ingressaven per primer cop o tornaven d'algun permís. Per aquest motiu, dos mòduls penitenciaris ja han estat confinats per evitar la propagació del virus.

Des del sindicat asseguraven que «cal més material i mesures de protecció» perquè els funcionaris puguin treballar amb garanties a la presó. El CSIF exigia que s'esmeni la situació i que els funcionaris tinguin mascaretes suficients, que es facin proves PCR a interns i treballadors del col·lectiu penitenciari.

Durant tota la primera onada, la presó de Mas d'Enric no va registrar cap cas de Covid-19. 


Comentaris