Les sirenes d'alerta d'accident químic es posen a prova aquest dimarts a Tarragona

El so d'alerta començarà, al polígon sud, a les 11.40 del matí i se sentirà a Tarragona, La Canonja, Vila-seca i Salou

Aquest dimarts, nou d'abril, a partir de les 11.40 del matí, s'escoltaran a Tarragona, La Canonja, Vila-seca i Salou, les sirenes de risc d'accident químic. Es tracta de les proves regulars que es realitzen des del departament d'Interior del govern de la Generalitat de Catalunya emmarcades dins el Plaseqcta, el pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya.

Altres municipis de la zona on se sentiran les sirenes seran Constantí, Perafort, la Pobla de Mafumet, el Morell, Vilallonga del Camp, els Garidells i els Pallaresos. La seqüència de so de les sirenes serà la següent: un minut, una pausa de cinc segons; un altre minut, una altra pausa de cinc segons; i el darrer minut. 

Interior ha advertit, en els diferents díptics que ha fet públics per anunciar aquesta prova de sirenes, que aquesta seqüència «es pot repetir durant l'exercici». Acabat l'exercici, hi haurà un so de fi d'alerta de 30 segons de durada.L'associació de voluntaris de protecció civil de Tarragona ha publicitat aquest exercici a través d'una piulada al seu compte de Twitter.

Horaris i zones de la prova de sirenes a Tarragona

11.20 hores Polígon Nord Tarragona

11.20 h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Nord Tarragona

11.30 h Activació de les sirenes en fi d’alerta

 • Vilallonga del Camp: Piscina Municipal (C/ Alfons el Cast amb C/ Dr. Mestres)
 • El Morell: CEIP Ventura Gassol
 • La Pobla de Mafumet: Casal Municipal - C/ Molí Tendre
 • Els Pallaresos: Urbanització Pallaresos Parc i C/ Pau Claris amb Av. President Macià
 • Els Garidells: Ajuntament
 • Perafort: Barri de Puigdelfí (Casal Municipal) i Ajuntament
 • Constantí: Plaça del Castell /Església; Institut Estudis Secundaris i Polígon Industrial
 • Tarragona Nord i Sant Salvador: Urbanització Sant Salvador (Club de Tir); Urbanització Sant Salvador (Junt accés des de la N-340); Universitat Rovira i Virgili i Polígon Industrial Riu Clar (Dins Lavaflix)

11.40 hores Polígon Sud Tarragona

11.40 h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Sud Tarragona

11.50 h Activació de les sirenes en fi d’alerta

 • Tarragona: Barri de Torreforta (Parc de Bombers i Camp Municipal de Futbol); Barri de Bonavista (Centre d’Assistència Primària i CEIP Bonavista); Barri de Camp Clar (Edifici FECSA i Centre Segur. I Cond. Salut Treball); Avinguda de la Independència (Junt l’Eroski); Prolongació carrer Joan Miró (Junt al Francolí); Polígon Industrial Entrevies; Moll de Costa; Barri del Serrallo; IES Vidal I Barraquer; i Universitat Laboral
 • La Canonja: Col·legi públic i Ajuntament
 • Vila-seca: Urbanització la Pineda (Col·legi Públic); Urbanització la Pineda (Dins l’Aquópolis); Col·legi públic Sant Bernat; Col·legi públic Mestral i Edifici IES Vila-seca
 • Salou: Urbanització Mirador i Urbanització Cova Mar (Av. de la Pedrera)

10.40 hores Flix i Tortosa

10.40 h Activació en alerta de les sirenes de Terres de l’Ebre

10.50 h Activació de les sirenes en fi d’alerta

 • Flix: Turó del Castell Vell i Punta del Canó
 • Tortosa: Polígon Campredó

Proves cada sis mesos

L'activació de les sirenes que hi ha a Catalunya es fa cada sis mesos amb l'objectiu, en primer lloc, de «familiaritzar la població amb el so d'avís d'accident químic». Des d'Interior han recomanat, en cas que se sentin les sirenes, i tot i ser un simulacre, «fer un exercici de confinament, serveix per estar més ben preparat en cas d'accident real». 

Així mateix, «la prova també serveix per comprovar el bon funcionament de les sirenes». També s'informarà en temps real de l'activació de les sirenes a través del Twitter @emergenciescat (seguit per més de 241.000 persones) amb l'etiqueta #ProvaSirenes.

L'exercici es farà arreu de Catalunya i contempla l'activació de les 89 sirenes d'avís de risc químic afectant 39 municipis d'arreu del territori. També més de 22.000 persones, entre alumnat, personal docent i administratiu d'una cinquantena de centres escolars de les zones on hi ha sirenes de risc químic, faran un simulacre de confinament.

També et pot interessar:


Comentaris