Repsol destina 15.000 euros a projectes socials a Tarragona

L'Associació Quilòmetre Zero, l'Escola Institut Mediterrani de Campclar i el menjador social «Taula amiga» en són els beneficiaris
El menjador social «Taula amiga» rebrà un ajut de 5.000 euros | Fundació Repsol

 

 

El Complex Industrial de Repsol a Tarragona i la Fundació Repsol ja han atorgat les ajudes corresponents a la convocatòria per a projectes socials que es desenvolupen al voltant del complex petroquímic del Tarragonès. La iniciativa, expliquen des de la multinacional, vol millorar la qualitat de vida dels ciutadans i aconseguir un major desenvolupament social, ambiental, educatiu i cultural, especialment, a les seves àrees d’influència.

 

Un total de disset projectes van presentar-se a l’última convocatòria, dels quals, finalment, se n’han seleccionat tres. Presa la decisió, l’organització hi destinarà fins a 15.000 euros, repartits segons les necessitats concretes de cada acció.

 

«Amb tu», un projecte de l'Associació Quilòmetre Zero

En aquesta ocasió, una de les entitats beneficiàries d’aquests ajuts ha estat l’Associació Quilòmetre Zero, amb el projecte «Amb tu». L’entitat, amb seu a Tarragona, vetlla i treballa per a les persones en situació de gran vulnerabilitat social, «i les acompanya perquè puguin millorar la seva qualitat de vida», expliquen des de Repsol. Bàsicament, els seus projectes i accions s’adrecen a infants, adolescents i joves en risc d’exclusió social.

 

«Amb tu», concretament, és una iniciativa que gira al voltant de joves tutelats i extutelats, persones que han viscut la seva infància o adolescència en un centre de protecció de menors. Amb la majoria d’edat, aquests nois i noies han d’abandonar les instal·lacions i l’objectiu del programa és brindar-los acompanyament a través de voluntaris de més de 30 anys, que els donin suport en el seu procés d’emancipació a l’hora d’afrontar els reptes de la vida quotidiana. Repsol destinarà a aquest projecte un total de 7.000 euros.

 

Alumnes a la nova classe de 1r d'ESO de l'Institut Escola Mediterrani | TarragonaDiari.cat

 

L'Institut Escola Mediterrani de Campclar, beneficiari

La Fundació Repsol i el Complex Industrial de Repsol a Tarragona donaran també 3.000 euros a l’Institut Escola Mediterrani, per al seu projecte d’implementació d’activitats educatives. Durant el curs 2009 - 2010, el centre del barri tarragoní de Campclar va registrar un alt nivell d’absentisme, fracàs escolar, expectatives baixes cap als alumnes i dificultats de relacions amb les famílies. Després d’un parell d’anys, i ja al curs 2011 - 2012, l’institut es va reconvertir en Comunitat d’Aprenentatge i es va adaptar fins a esdevenir un referent positiu i d’èxit educatiu per a les famílies.

 

Ara, el seu nou projecte vol fer un pas més i pretén oferir classes extraescolars d’anglès, crear una aula de laboratori i tecnologia i adquirir material de formació per a les famílies. L’ajut de Repsol permetrà convertir aquesta idea en realitat.

 

El menjador social «Taula amiga» rebrà 5.000 euros

Finalment, la tercera iniciativa seleccionada per l’empresa petroquímica ha estat el projecte de menjador social «Taula amiga», situat a tocar de la Rambla Nova de Tarragona, una acció de la Fundació Formació i Treball. Actualment, aquest espai ofereix menjar els 365 dies de l’any a més de 65 persones diàries i, alhora, lliura aliments a les famílies perquè puguin cuinar-los a les seves llars. La Fundació Repsol destinarà a aquest projecte un total de 5.000 euros, «per tal de potenciar l’entrega de productes frescos, com carn, peix o verdures; així com donar eines i autonomia a les famílies perquè puguin superar aquestes situacions», han explicat.