Rescaten un gos que havia caigut en un pou sense tapar a Constantí

Els terrenys agrícoles del Camp de Tarragona són plens de pous i forats sense tapar
Imatge del gos que va caure en un forat a Constantí. | Cedida

 

Després de la tragèdia del petit Julen, el nen de dos anys que va morir en caure per un pou de gairebé 100 metres a Màlaga, els veïns estan més alerta que mai. El Camp de Tarragona és ple de pous i forats sense tapar, sobretot en zones rurals i de camps agrícoles, que ara són motiu d’alerta perquè no es torni a produir un cas semblant al del Julen. Des de persones grans, fins a nens petits o animals, són víctimes potencials de caure en un d’aquests forats, que sovint no estan senyalitzats, a banda que tampoc estan assegurats.

Al poble de Constantí ja s’ha viscut un episodi relacionat amb un forat amb un gos com a protagonista. Va ser aquest  diumenge, 3 de febrer, quan un veí de Constantí que caçava amb el seu gos en uns terrenys en una zona habilitada de caça, a prop de la pista de l’Aeroport, quan de sobte va perdre de vista l’animal, que estava buscant pels camps. El veí va cridar l’animal, però el vent que bufava aquest diumenge li impedia sentir els seus lladrucs.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El pou feia dos metres de diàmetre

El veí va començar a buscar el gos per la zona, fins que el va trobar a dins d’un forat. El forat feia més de dos metres de diàmetre i el veí assegura que no se’n veia el fons. L’amo del gos va baixar ell mateix a dins del forat «inconscientment», explica, per tal de rescatar l’animal. Assegura que el pou era molt fondo però que unes branques, afortunadament, havien impedit que l’animal caigués més fons. Va ajudar a sortir-ne amb l’ajuda d’altres companys, que el van estirar des de fora del forat.

El caçador explica que fa dues setmanes el gos d’un altre company va caure al mateix forat. A més, explica que a la mateixa finca hi ha dos pous més, un dels quals està encerclat amb tanques i l’altre només està assenyalat. En els dos casos, però, qualsevol animal hi podria caure o fins i tot alguna persona. El veí ha explicat que ja s’ha posat en contacte amb l’administrador de la finca per tal que es prenguin mesures i els forats es puguin tapar, ja que suposen un perill.

"«Corvus», la cançó d’Els Pets sobre els abusos de mossèn Pere Llagostera" "La reacció de l'Arquebisbat davant les acusacions d'abusos de mossèn Pere Llagosteraa"