ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

URGENT

La vaga general a les químiques de Tarragona serà el pròxim 19 de febrer

Els restaurants morellencs reparteixen més de 8.000 tapes durant l'Apatapa 2019

Aquesta cinquena edició de la ruta gastronòmica ha destacat per l'afluència de moltes persones de fora del municipi
Imatge d'un dels establiments participants en l'edició passada. | Cedida

 

La cinquena edició de l'Apatapa, la ruta gastronòmica de tapes del Morell, celebrada aquest passat cap de setmana, ha conclòs amb uns números excel·lents que certifiquen l'èxit de la iniciativa. Així ho demostren les més de 8.000 racions que durant els quatre dies de concurs han repartit els establiments participants.

 

L'alta participació, doncs, ha estat un fet clau que Mònica Casas, la regidora de Promoció Econòmica ha volgut destacar.  En total, han estat onze estabiments de restauració que han ofert les seves receptes a un preu de 2,5 euros amb la consumició inclosa. Tot plegat, una iniciativa ja molt consolidada «que fa estiu i que convida tothom a sortir al carrer i gaudir», ha dit la regidora, alhora que ha remarcat que enguany «ha cridat molt l’atenció de gent de fora, que recorria el poble llibret en mà, preguntant on eren els diversos establiments participants». 

 

La música en viu en alguns establiments ha estat un valor afegit

Casas també ha volgut «destacar la feinada que tots els restauradors han dut a terme, treballant molt durant els dies previs a l'Apatapa, i presentant propostes molt ben presentades i gustoses». A més, alguns dels locals han afegit un altre valor, com és la música en viu, que va fer molt més atractiva la iniciativa. Com ho ha fet també el fet que molts establiments, a més de les opcions dolces i salades, també han tinGut en compte les opcions sense gluten i vegetarianes.

 

L'Apatapa 2019 ha comptat amb una participació rècord. | TarragonaDigital.com

 

Totes aquelles persones que hagin omplert la butlleta del llibret de l'Apatapa amb els segells d'un mínim de sis establiments, poden fer efectiu el seu vot per escollir la millor tapa dolça i salada. Tan sols han de dipositar el seu vot, abans del 25 de juliol, a l'Ajuntament del Morell, al Punt d'Informació Juveni i al pavelló municipal. 

 

Entre tots els participants es realitzarà un sorteig de 300, 200 i 150 euros a consumir en qualsevol dels establiments participants a l'Apatapa 2019. A més, la millor tapa salada i dolça s'emportaran 300 euros cadascuna i un diploma acreditatiu. El lliurament de tots els premis i diplomes serà diumenge 28 de juliol al migdia, en el marc del vermut de Festa Major que tindrà lloc al jardí de l’Ajuntament.