Tarragona deriva tots els pacients d'infart a Barcelona per una avaria

Les dues sales d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII estan aturades. La sala vella serà reparada avui mateix segons fonts de l'ICS

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona anunciava el mes passat l'obertura d'una nova sala d'hemodinàmica. Amb aquesta son dues les sales de les quals disposa aquest centre per tractar codis infart. El que passa, però, és que  la nova sala encara no s'ha posat en marxa i la vella està aturada per una avaria des del dilluns, segons han confirmat fonts de l'ICS a TarragonaDigital. Per aquest motiu des de dilluns a la tarda tots els pacients són derivats a Barcelona.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La Sala d’hemodinàmica del Joan XXIII està paralitzada

La nova sala d'hemodinàmica de l'hospital encara no funciona. Es va inaugurar el dia 13 de desembre però  des de llavors encara no s'ha posat en marxa.  A més, una avaria a l'antiga sala d'hemodinàmica el dillunsa la tarda ha deixat l'hospital sense servei. Per això, tots els pacients amb codi infart han de ser derivats a Barcelona. No obstant això, fonts de l'ICS han confirmat a TarragonaDigital que la sala vella serà reparada avui, i que per tant, podria tornar a estar en marxa aviat.

Les mateixes fonts diuen que la nova sala d'hemodinàmica encara no funciona perquè s'estan fent «reforços». I que aquestes obres duraran encara uns dies. Per això, tot i que la sala vella serà reparada avui, la nova encara tardarà uns dies a entrar en funcionament. Sembla que el problema principal d'aquesta nova sala és el sostre. Una part de la sala que s'haurà de forçar per tal que aquesta pugui entrar en funcionament.

Més tractaments en un any

La nova sala d'hemodinàmica del Joan XXIII permetrà augmentar el tractament de casos d'hemodinàmica cardíaca. Dels 1.800 anuals es passarà a 2.200. La nova sala de cardiologia intervencionista té 45,9 metres quadrats i consta d'una sala de control i l'equipament necessari per dur a terme la part quirúrgica.

Incorpora a més un sistema de reducció de dosis de raig X que permet aconseguir imatges de gran qualitat amb una exposició ultra baixa de radiacions. A més les noves eines informàtiques de les que disposa permeten una gestió integral i una millora del flux de treball i més eficiència.