La fibra òptica arriba al Morell i connectarà 1.721 llars i comerços

La nova xarxa fixa permetrà avançar cap a la «digitalització del municipi»
La nova xarxa comprendrà 1.721 llars i comerços del municipi | Ajuntament del Morell
 

Els veïns del Morell gaudiran de fibra òptica a les seves llars. La companyia Telefónica ha iniciat el desplegament per posar a l'abast de la ciutadania «la millor tecnologia de xarxa fixa disponible en el mercat». En un acord amb l'Ajuntament del Morell, les obres, que han començat aquest mes de juliol, cobriran, en total, 1.721 llars i comerços que s'inclouran dins la xarxa de fibra òptica al municipi.

Es tracta d'uns treballs pensats per suportar les possibles pujades i baixades de velocitat de transmissió del servei i aplicacions, segons aquests ho requereixin, i que ja permet gaudir d'aquest sistema de connexió avançada en diferents zones del municipi. Des de l'Ajuntament del Morell s'han mostrat molt satisfets amb aquest nou desplegament que permetrà a veïns i empreses «tenir accés a la millor tecnologia a la seva llar o negoci amb les millors prestacions en els seus serveis de connectivitat davant l’elevat creixement de la demanda de tràfic de dades».

La digitalització, present i futur

La instal·lació de fibra òptica, segons ha detallat Telefónica, requereix una gran inversió i recursos, però, tal com ha explicat el director d’Administracions Públiques i Serveis Digitals de Telefónica a Catalunya, Bruno Vilarasau, «estem convençuts que és la millor aposta que podem fer en un moment en què la digitalització ha deixat de ser una opció i s’ha convertit en una obligació».

L'alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha destacat la importància d'aquest desplegament per avançar cap a la digitalització del municipi. El batlle ha declarat que la fibra òptica «ens permetrà estar a l’avantguarda de les comunicacions i preparats per al present i el futur en l’àmbit de les telecomunicacions». En aquest sentit, Calbet ha detallat que és «un àmbit clau, com s’ha demostrat recentment, i que ens permet fer qüestions tan útils i pràctiques com teletreballar o videotrucades en alta qualitat».

Per altra banda, la posada en marxa d'aquest sistema permetrà al Morell fer front també a les conseqüències derivades de la pandèmia de la Covid-19, de manera que s'atendran les demandes de la ciutadania d'instaurar una tecnologia útil per contribuir a millorar l’educació i el desenvolupament dels negocis i les institucions de la localitat.

"Problemes a Mas d'Enric: El coronavirus toca a la porta de la presó" "Patrimoni: Comença la recuperació de la vila romana del Mas dels Frares"