S’acaba el termini per presentar propostes als XIX Premis Tarragonès de Creació i Difusió

El pròxim 26 de juliol, finalitzarà la convocatòria dels Premis Tarragonès de Creació Lucius Anneus Florus i de Difusió Eutyches
Gala de la vintena edició dels Premis Tarragonès de Difusió i Creació | Cedida

 

Divendres, 26 de juliol, s’acaba el termini per presentar propostes als XIX Premis Tarragonès de Creació i Difusió. Es tracta d’uns guardons que, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, el Consell Comarcal del Tarragonès convoca anualment.

 

Per una banda, hi ha els premis de Creació Lucius Anneus Florus. Aquests van destinats a totes aquelles persones i grups artístics que vulguin fer notòria la seva trajectòria. En edicions anteriors, entre els artistes guardonats s’hi troben, entre altres, el grup musical Els Pets, en Pep Escoda, en Fermí Fernández, en Jesús Monllaó i en Rafael Bartolozzi —el qual s’ha encarregat de desenvolupar el guardó d’enguany—.

 

Respecte als de Difusió Eutyches, pretenen assenyalar una persona, entitat o associació que destaqui en el seu àmbit professional. Es busca que, aquestes, hagin difós o incentivat aspectes culturals, mediambiental o patrimonials de l’àrea metropolitana de Tarragona.

 

Entre els guanyadors d’edicions passades hi destaca el Nàstic, l’Agrupació Cultural de Vila-seca, el Ball del Sant Crist de Salomó, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, l’Associació Mediambiental La Sínia, l’Associació Projecte Phoenix de Tarragona, el Centre d'Estudis d'Altafulla, l’Associació Sant Fructuós de Tarragona, l'Associació Cultural l'Embruix del Morell o l'Associació Cultural Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

 

Guanyadors de la vintena edició dels Premis Tarragonès

En la vintena edició dels Premis Tarragonès de Creació i Difusió, l’artista Josep Royo, es va endur el guardó de Creació en  reconeixement a la seva important trajectòria. Cal destacar els treballs de coautoria realitzats amb l’artista Joan Miró; una sèrie de grans tapissos que van propiciar que l’espai de La Farinera de Tarragona esdevingués un centre creatiu de projecció internacional.

 

D’altra banda, el premi de Difusió va ser concedit a Joan Josep Marca Torrents, en reconeixement a la seva important trajectòria com a president de la Fundació Privada Mútua Catalana. És rellevant destacar, d’una manera especial, la seva implicació amb la ciutat de Tarragona i amb el territori.