FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

Comerç, gastronomia, artesania i entitats en la nova edició de Terrafira del Morell

Els dies 3, 4 i 5 de maig el Morell es convertirà en un aparador dels productes de proximitat i de promoció de les empreses i entitats locals amb la celebració d'aquest esdeveniment, precedit d'un gran èxit en la primera edició
El regidor de comunicació del Morell, Eloi Calbet i la regidora de promoció econòmica, Susanna Ferré, en la presentació de Terrafira. | Júlia Giribets

 

Els dies 3, 4 i 5 de maig El Morell acollirà una nova edició de Terrafira, en una aposta per promocionar els productes locals de la zona i dinamitzar l’activitat comercial del municipi. Com a novetat, aquest any se suma a la fira la presència d’entitats i associacions locals, que donaran a conèixer les seves activitats. Gastronomia, artesania i música completaran aquesta cita bianual precedida d’un gran èxit en la primera edició.

 

Es pot dir Terrafira és una fira ‘jove’, ja que aquesta serà la segona edició. Tot i això, vist l’èxit de la primera, ara fa dos anys, «anem en la direcció de consolidar-la», ha dit el regidor de comunicació de l’Ajuntament del Morell, Eloi Calbet. El primer any de la fira van passar més de 4.000 persones pels estands i activitats que es feien en un cap de setmana, la qual cosa posa de manifest el potencial que té i no es descarta celebrar Terrafira de forma anual en un futur.

 

La zona de la Rambla del Morell serà l’eix principal que acollirà les parades de productes de tota mena on es podrà degustar, mirar i comprar, però també hi haurà altres espais per fer-hi diverses activitats, com el jardí de l’Ajuntament, un lloc idoni per aquestes dates en què quasi s’enceta la temporada d’estiu. També hi haurà moltes altres activitats que faran que petits i grans surtin al carrer com teatre, música, castells o gegants.

 

Més pressupost, més participació i més espectacles

Una de les novetats més destacades d’aquesta segona edició és la presència de les entitats i associacions del Morell que projectaran les seves activitats en els estands de la zona de la Rambla, juntament amb els comerços. 

 

Imatge de la zona gastronòmica en la primera edició de Terrafira del Morell. | Cedida

 

Amb aquesta voluntat de consolidar Terrafira, enguany s’ha apostat molt més fort per la fira. Per una banda, la dotació econòmica per dur-la a terme ha augmentat respecte la primera edició i s’han destinat uns 40.000 euros, enfront dels 30.000 de fa dos anys. Aquest esforç s’argumenta des de l’Ajuntament com una inversió que després «serà un rèdit pel municipi», ha dit Calbet.

 

També ha augmentat la participació i el nombre d’estands, arribant aquest any gairebé als 40. També han fet ple els restaurants. Els jardins de l’Ajuntament acolliran l’espai gastronòmic i musical amb la presència de 8 restaurants del poble, cobrint tota la capacitat prevista. En la zona dels artesans, n’hi haurà una desena, alguns d’ells de fora del Morell.

 

Seguint fidels a promocionar les activitats i productes del territori, els espectacles també seran de ‘km 0’ amb música com Joan Masdéu o Enric Vinaixa, entre d'altres.

 

Conscienciar de la importància del comerç local

En ple segle XXI, quan els hàbits dels consumidors passen per comprar per Internet o en grans superfícies, iniciatives com Terrafira volen fer treure pit al comerç local, tan important i genuí, en molts casos.

 

Estands de la primera edició de Terrafira al Morell. | Cedida

 

«La fira ha de servir per donar a conèixer que tenim empreses amb grans productes», ha afirmat la regidora de Promoció Econòmica del Morell, Susanna Ferré. I ha afegit que Terrafira també té l’objectiu de conscienciar al consumidor «dels avantatges que té comprar en els comerços locals». A més, aquells comerciants que participen en la fira, ho fan de forma gratuïta, ja que és l’Ajuntament qui assumeix el cost de les parades.

 

L’èxit de Terrafira recau en l’organització, el comerç i aquest any en les entitats però també en la gent del poble que «s’integra, hi col·labora i s’hi aboca», ha dit el regidor Eloi Calbet. Per això la participació ciutadana i del teixit associatiu és essencial en esdeveniments com aquest que mostren que «tenim un municipi viu».

 

També et pot interessar: