La Veronica denuncia constants bretolades contra la cadira de rodes de la seva filla.

Una veïna de Constantí, «farta» del vandalisme contra la cadira de rodes de la seva filla discapacitada

La família ha patit bretolades fins a tres vegades en els darrers mesos

La Verónica, una veïna de Constantí, denuncia per tercera vegada bretolades contra ella i la Haizea, la seva filla de 8 anys, que té una discapacitat del 85%. Les dues viuen en un bloc de pisos del carrer dels Horts d’aquest municipi del Tarragonès. La família viu en un segon pis sense ascensor, i com que la Verónica té un problema a les espatlles, no pot carregar la cadira de rodes fins a casa seva i pel que fa a la seva filla, tot i tenir la discapacitat, és capaç de pujar els escales a quatre grapes. Per aquest motiu, deixa la cadira de rodes lligada a l’entrada de l’edifici, a la planta baixa.

La primera bretolada va ser fa uns mesos, el passat mes de juny, quan li van robar el coixí ortopèdic de la cadira, d’un valor d’uns 80 euros. Un mes després, al juliol, la Verónica denunciava que li havien robat els mànecs de la cadira de rodes. «Per què tant de mal? La cadira no és cap luxe, la meva filla la necessita», es lamentava la Verónica. 

L’última gamberrada va tenir lloc aquest dilluns, 25 de gener. La Verónica explica que va baixar de casa seva al portal per agafar la cadira de rodes, però es va adonar que algú li havia trencat un fre i que, a més, li havien rebentat una de les rodes de manera que no es podés tornar a inflar, així que l’haurà de canviar del tot. 

Fa poc li van rebentar un dels frens de la cadira.
Fa poc li van rebentar un dels frens de la cadira. | cedida

 

«La meva filla em deia amb llàgrimes als ulls que la seva cadira estava trencada»

La Verónica està convençuda que tots aquests actes vandàlics van en contra seva, però denuncia que «no em foten a mi, sinó a una nena de 8 anys sense cap maldat, una nena que sense gairebé poder parlar ahir em deia amb llàgrimes als ulls que la seva cadira estava trencada». La constantinenca explica que se sent «molt impotent davant de tant de mal gratuït». 

«Estic cansada de veure com puja les escales com un gos»

Davant de totes aquestes bretolades, la Verónica explica que ja s’ha posat en contacte amb eles Mossos d’Esquadra. Paral·lelament, la constantinenca explica que està a l’espera d’un lloguer social: «necessito un pis adaptat a les necessitats de la meva filla, estic cansada de veure com puja les escales com un gos». Diu que no vol que li regalin res, sinó «pagar un pis a conseqüència del que cobra».

La Haiza a la seva cadira de rodes.
La Haiza a la seva cadira de rodes. | cedida

 


Comentaris