Vilallonga del Camp celebra la seva Festa Major d'hivern de Sant Martí

Els actes començaran aquest dijous, 7 de novembre, i s'allargaran fins al pròxim dimarts, 12 de novembre
Vilallonga del Camp presenta la nova geganta Sança de Castella | Josep Martí

Un any més, durant el primer cap de setmana de novembre, amb motiu de la festivitat de Sant Martí, el municipi de Vilallonga del Camp està de celebració amb la seva Festa Major d'hivern. El poble s'omplirà de colors i de gresca durant els dies 7, 8, 9, 10, 11 i 12 de novembre amb la Trobada gegantera, contacontes, cinema, teatre, jocs i molt més. 

Els actes principals de la Festa Major de Sant Martí de Vilallonga es concentraran al llarg del cap de setmana. A més, el plat fort d'aquest any i que cal destacar és la representació de l'obra de teatre 'El Sr. Marcel·lí fa de Capri i el Sr. Bohigues, no', protagonitzada per un vilallonguí, el Santi Nolla, més conegut pel seu personatge radiofònic al Versió Rac1, el Marcel·lí Virgili. 

Programa d'actes de la Festa Major de Sant Martí a Vilallonga del Camp

A continuació podeu consultar el programa d'actes sencer previst per aquests dies amb motiu de la Festa Major d'hivern de Vilallonga del Camp. Els actes comencen el dijous, 7 de novembre, i s'allargaran fins al 12 de novembre però els plats forts seran aquest cap de setmana. 

Dijous, 7 de novembre

17.00 hores, a la BIBLIOTECA JOSEP TRENCHS I ÒDENA, Contacontes amb Agus Farré que llegirà 'Kana Ma Kana / Tempra era temps'.

18.30 hores, al MUSEU DEL CINEMA, Visita guiada al Museu del Cinema. 

20.00 hores, a la sala d'actes del CENTRE RECREATIU, Conferència: Chaplin 130 aniversari, a càrrec de Raül Contel. Organitza: Museu del Cinema de Vilallonga-Ars. lux et umbra, Associació Cultura. 

Divendres, 8 de novembre

De 9.45 hores a 10.15 hores, a la PLAÇA DE LA PAU, 'III Volta Solidària a Espanya per les Malalties rares': Mou-te pels que no poden! Marcos Bajo, esportista amb discapacitat visual a causa d'una malaltia rara, cofundador de la 'Asociación Muévete por los que no pueden' és l'artífex de la III Volta Solidària a Espanya per donar a conèixer les malalties rares (ER), animar a les persones amb discapacitat a practicar esport saludable, eliminar les barreres socials i acostar a la població la realitat dels pacients i familiars d'ER. També pretén recaptar fons per continuar les investigacions. El repte consisteix en un recorregut per mitja Espanya en modalitat duatló (cada dia, una marató a peu i una mitja marató en bicicleta) en 35 dies. La ruta s'inicia a Bilbao el 7 d'octubre, segueix amb dues etapes pròleg pels voltants de la capital bilbaïna i acabarà a Barcelona el dia 10 de novembre. 

19.00 hores, a la sala d'actes del CENTRE RECREATIU, Conferència: 'Josep Mestres i Miquel' a càrrec de Manel Güell, arxiver de l'Arxiu de la Diputació de Tarragona. 

A continuació, al MUSEU PERE VIRGILI, Inauguració de l'exposició 'Miquel i Mestres, el polític'. 

Imatge de la Trobada Gegantera de Vilallonga del Camp amb motiu de la Festa Major | Josep Martí

Dissabte, 9 de novembre

De 10.00 hores a 13.00 hores, a la PLAÇA DE LA CREU, XVIII Trobada de col·leccionistes de plaques de cava.

De 10.00 hores a 13.00 hores, al CARRER DE REUS, Exposició de motos.

De 10.00 hores a 13.00 hores, a la PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, Inflables infantils.

De 10.00 hores a 13.00 hores, a la PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, Jocs tradicionals per a tota la família. 

11.30 hores, al MUSEU PERE VIRGILI, Demostració de l'elaboració d'aiguardent. 

18.00 hores, a la PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, Despertar dels Gegants. Entrega del ram de flors a la Sança de Castella, a càrrec de Perruqueria Noèlia, que lluirà a la trobada gegantera. Seguidament, ballada de gegants i xocolatada popular. 

19.30 hores, al  CENTRE RECREATIU, Concert de Festa Major a càrrec del grup Tieta Clara. Un grup format per quatre músics de dilatada trajectòria, presenta un repertori de versions de cançó catalana d'una forma personal i exquisida. Des dels arranjaments musicals fins a l'escenografia i l'estètica del grup, La Tieta Clara irromp amb un espectacle càlid i original. 

22.30 hores, al CENTRE RECREATIU, 'Metallica i The San Francisco Symphony Orquestra'

Diumenge, 10 de novembre

9.00 hores, al CARRER ALFONS EL CAST, 5a Trobada Gegantera amb Els amics dels Gegants de Montblanc, Gegants del Serrallo, Colla Fènix de Reus, Colla Gegantera del Barri de Dalt Pitota i Pitot de Mont-roig del Camp, Gegants de Blancafort, Colla Gegantera i Grallers d'Alforja, Colla Gegantera dels Guiamets, Colla Gegantera IPM de Reus, Colla Gegantera Passeig Torroja de Tarragona, Colla Gegantera de Vilallonga del Camp. 

11.00 hores, Cercavila pels carrers del municipi. Recorregut: carrer de Sant Roc, rambla Verge del Roser, carrer Sant Martí, carrer Muralla carrer de Reus i plaça de la Creu. 

12.00 hores, a la PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, Ball de lluïment de gegants i capgrossos

13.15 hores, a L'ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ, Missa solemne en honor al patró de Sant Martí oficiada per Mossèn Joan Anton López i cantada pel Cor Parroquial. 

19.00 hores, al CENTRE RECREATIU, Teatre: 'El Sr. Marcel·lí fa de Capri i el Sr. Bohigues, no'. El preu de l'entrada anticipada oscil·la entre els 8 i 10 euros i a taquilla entre els 10 i 12 euros. Podeu aconseguir les vostres entrades anticipades a les oficines de l'Ajuntament els dies 5, 6 i 7 de novembre d'11.00 hores a 13.00 hores. Els dimarts i dijous de 17.00 hores a 19.00 hores. Les entrades són numerades. 

Imatge de l'obra 'El Sr. Marcel·lí fa de Capri i el Sr. Bohigues, no' | Cedida

Dilluns, 11 de novembre

12.00 hores, Repic de campanes en honor a Sant Martí a càrrec del Sergi Claramunt.

17.00 hores i a les 19.00 hores, a la sala de cinema del CENTRE RECREATIU,  Cinema: 'Dora y la Ciudad perdida'. Entrada: 4,5 euros o amb l'abonament. 

Dimarts, 12 de novembre

20.00 hores, a la sala d'actes del CENTRE RECREATIU, Memòria gràfica local, projecció audiovisual de: 'La Fira' i 'Bocins 2019', a càrrec de Carles Campllonch i d'Antoni Bonet. 

Altres actes

El 16 de novembre podreu gaudir de la Nit del Terror i a l'Aula de la Gent Gran de la URV, Conferències URV, obertes a tothom. 

"🚨 ALERTA: Multitud de positius en drogues i alcohol durant el Pintor Rock" "🎉ACTES I HORARIS: El Morell entra de ple a la seva Festa Major d'hivern!"