El Ball de Diables de Vila-seca, amfitrió de la I Trobada Nacional de Diables per Vegueries

La cita se celebrarà el proper 3 d'agost i s'emmarca en el programa d'actes de celebració del 30è aniversari de l'entitat

El Ball de Diables de Vila-seca serà l'amfitrió de la I Trobada Nacional de Diables per Vegueries que se celebrarà el proper dissabte 3 d'agost, en plena Festa Major d'Estiu del municipi de la Costa Daurada i en el marc dels actes del 30è aniversari de l'entitat, que s'han presentat aquest dilluns. Durant aquesta presentació, els responsables dels diables vila-secans han explicat que «un dels objectius que ens plantegem per als actes de celebració del nostre 30è Aniversari és el de fer que la gent conegui millor la cultura popular del foc».

 

Carretillada del Ball de Diables de Vila-seca | Àngel Ullate
 

La trobada comptarà amb la participació de més de 200 diables de vuit balls i colles, arribats d'arreu de Catalunya: les Gàrgoles de Foc de Banyoles, en representació de la Vegueria de les Comarques Gironines; els Diables Rocadepena d’Alpens, de la Vegueria de la Catalunya Central; els Diables de Terrassa, de la Vegueria de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; el Ball de Diables de Banyeres del Penedès, de la Vegueria del Penedès; el Ball de Diables de Cervera Carranquers, de la Vegueria de Ponent; els Diables el Jordiet de Garcia, de la Vegueria de Terres de l’Ebre; el Ball de Diables de Reus, de la Vegueria del Camp de Tarragona; i els amfitrions, el Ball de Diables de Vila-seca.

 

La Trobada Nacional de Diables per Vegueries s'iniciarà amb la Tabalada conjunta que portarà els participants des del carrer de la Riera fins al carrer Sant Antoni, antiga Plaça de Flix. En aquest indret, cadascuna de les colles realitzarà els lluïments inicials, que un cop finalitzats donaran pas al Correfoc, que recorrerà el nucli antic de Vila-seca fins arriba al pati de l'Escola Torroja i Miret. Aquest serà l'escenari dels lluïments finals de les colles i balls, així com de les enceses conjuntes que clouran la Trobada. Els participants tancaran la nit de dissabte al Gran Ball de Festa Major, amenitzat per l’Orquestra Nueva Alaska, al Parc de la Riera.

 

Programa de la Trobada Nacional de Diables per Vegueries a Vila-seca 2019

  • 21 h Concentració de Colles i Balls al carrer de la Riera
  • 21.30 h Tabalada
  • 22 h Correfoc pel nucli antic i Lluïment final al pati de l'Escola Torroja i Miret