L'ACA destinarà 2 MEUR per reduir el risc de desbordaments a les conques de l'Ebre

S'aproven ajudes per finançar actuacions en zona urbana per prevenir inundacions
L'ACA destinarà 2 MEUR per reduir el risc de desbordaments a les conques de l'Ebre | Judit Sabaté

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat una nova línia d’ajuts per cofinançar actuacions que redueixin el risc d’inundacions en trams fluvials urbans dins de la part catalana de les conques de l’Ebre i del Xúquer. Amb una dotació de 2 MEUR, es podran acollir a aquesta línia aquelles mesures que protegeixin zones urbanes, infraestructures de serveis i comunicació, així com zones del patrimoni històric i cultural. Aquests ajuts es podran tirar endavant un cop estiguin aprovats els pressupostos de la Generalitat per al 2020.

Les actuacions, que han d’estar finalitzades abans del 31 d’octubre de 2022, a més de minimitzar el risc d’inundacions, hauran de ser compatibles amb la funcionalitat ambiental i morfodinàmica de l’àmbit beneficiat.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El percentatge dels ajuts anirà en funció de la població censada en el municipi beneficiat. S’atorgarà un 80% del valor subvencionable amb una població inferior als 5.000 habitants; un 75% amb una població d’entre 5.001 i 20.000 habitants, i un 70% en localitats amb una població censada superior als 20.001 habitants. En tots els casos, l’import màxim subvencionable serà de 500.000 euros per sol·licitud i municipi.

L’ACA ja està treballant en l’adequació de les lleres de la conca de l’Ebre afectades pels aiguats del passat octubre. Concretament, s’han iniciat actuacions al riu Gorgs, al seu pas pel municipi de l’Albi, i també s’han començat treballs en el municipi de les Borges Blanques. En els pròxims dies s’iniciaran actuacions a Cervià de les Garrigues i a La Floresta, i també aigua amunt de Barbens (riu Ondara).

"🔴 La Terra Alta diu prou: vol una ocupació digna que eviti el despoblament" "🔴 ÚLTIMA HORA: Carme Forcadell rep la notícia que més esperava"