El riu Ebre al seu pas per Asc贸

L'ACA destinar脿 2 MEUR per reduir el risc de desbordaments a les conques de l'Ebre

S'aproven ajudes per finan莽ar actuacions en zona urbana per prevenir inundacions

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat una nova línia d’ajuts per cofinançar actuacions que redueixin el risc d’inundacions en trams fluvials urbans dins de la part catalana de les conques de l’Ebre i del Xúquer. Amb una dotació de 2 MEUR, es podran acollir a aquesta línia aquelles mesures que protegeixin zones urbanes, infraestructures de serveis i comunicació, així com zones del patrimoni històric i cultural. Aquests ajuts es podran tirar endavant un cop estiguin aprovats els pressupostos de la Generalitat per al 2020.

Les actuacions, que han d鈥檈star finalitzades abans del 31 d鈥檕ctubre de 2022, a m茅s de minimitzar el risc d鈥檌nundacions, hauran de ser compatibles amb la funcionalitat ambiental i morfodin脿mica de l鈥櫭爉bit beneficiat.

El percentatge dels ajuts anir脿 en funci贸 de la poblaci贸 censada en el municipi beneficiat. S鈥檃torgar脿 un 80% del valor subvencionable amb una poblaci贸 inferior als 5.000 habitants; un 75% amb una poblaci贸 d鈥檈ntre 5.001 i 20.000 habitants, i un 70% en localitats amb una poblaci贸 censada superior als 20.001 habitants. En tots els casos, l鈥檌mport m脿xim subvencionable ser脿 de 500.000 euros per sol路licitud i municipi.

L鈥橝CA ja est脿 treballant en l鈥檃dequaci贸 de les lleres de la conca de l鈥橢bre afectades pels aiguats del passat octubre. Concretament, s鈥檋an iniciat actuacions al riu Gorgs, al seu pas pel municipi de l鈥橝lbi, i tamb茅 s鈥檋an comen莽at treballs en el municipi de les Borges Blanques. En els pr貌xims dies s鈥檌niciaran actuacions a Cervi脿 de les Garrigues i a La Floresta, i tamb茅 aigua amunt de Barbens (riu Ondara).


Comentaris