Bassa d'emmagatzematge de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)

L'Agència Catalana de l'Aigua habilitarà una nova captació d'aigua a Vinebre

L'obra reforçarà el municipi de la Ribera d'Ebre davant possibles episodis de contaminació de l'aigua

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha tret a licitació la redacció del projecte per habilitar una nova captació d'aigua a Vinebre, a la comarca de la Ribera d'Ebre. L'objectiu és incrementar la garantia d'abastiment i reduir la «vulnerabilitat» del municipi davant de possibles episodis de contaminació. Actualment, Vinebre disposa de dues captacions d'aigües subterrànies i una captació superficial al riu Ebre.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El pressupost de licitació és de 60.437 euros i el termini per presentar les ofertes acaba l'1 de febrer. Amb el projecte es farà una nova captació a la zona de les Raboses, a una fondària de 450 metres. Així es disposarà d'una nova font d'abastament d'aigua complementària a les existents.

Una obra vinculada a la descontaminació del pantà de Flix

Fonts de l'ACA han confirmat que es tracta d'una de les obres pendents del Pla de restitució vinculat als treballs de descontaminació de l'embassament de Flix.