Actyma interposa dues denúncies contra correbous celebrats a Amposta a l’agost

L’entitat denuncia la utilització de pals per colpejar els animals i la participació de menors
Imatge d'arxiu d'un correbou | Twitter

 

L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actyma) ha presentat dues denúncies davant la Delegació Territorial del Joc i d'Espectacles a les Terres de l'Ebre contra els organitzadors i controladors de correbous celebrats a Amposta. Després que el Parlament hagi instat el Govern a prohibir els correbous, l'entitat denuncia que el 17 d’agost es van utilitzar pals i va haver-hi un llançament constant d’objectes contra els animals, i que el correbou va superar el temps reglamentari.

 

A més, Actyma assenyala que el mateix dia diversos menors van participar en un acte de bous a la plaça. Segons l’associació, l’organització no va fer sortir del lloc ni va alertar a diversos menors de 14 anys, amb la qual cosa van estar exposats al «greu perill» de ser colpejats. Per aquest motiu, Actyma ha demanat que s’obrin expedients informatius i, si s’escau, d’expedients sancionadors contra els responsables d’aquests espectacles denunciats.

 

El Parlament insta el Govern a prohibir els correbous

El passat dijous, 26 de setembre, el Parlament va votar a favor la proposta de resolució presentada per Catalunya en Comú Podem per la prohibició dels correbous. Va ser avalada amb 50 vots a favor, 17 vots en contra i 61 abstencions. Junts per Catalunya i ERC van donar llibertat de vot als seus diputats però els de la CUP no van votar perquè ja havien abandonat l'hemicicle en assabentar-se de l'empresonament dels CDR. L'any 2010 el Parlament ja va prohibir les curses de toros a Catalunya, però els correbous es podien continuar celebrant. Ara, volen que aquesta activitat tampoc es pugui celebrar. 

 

Opinions dividides

Com a resposta, el ple de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita va aprovar aquest divendres, per unanimitat, una moció de suport a la festa dels bous. Argumenten que la decisió del Parlament s'havia fet «d'esquenes» al territori i als agents implicats i demanen un debat amb l'opinió d'experts. Per la seva banda, les organitzacions i entitats animalistes van aplaudir que el Parlament aprovés debatre sobre els correbous.

"❗ATENCIÓ: A presó l'home que va matar la seva mare a Tortosa" "🐂 ATENCIÓ: El ple de la Ràpita rebutja la resolució del Parlament contra els correbous"