L'Ajuntament de Móra d'Ebre suspèn les llicències per instal·lar gasolineres al nucli urbà

El ple ha aprovat per unanimitat la modificació del planejament urbanístic per evitar casos que han aixecat protestes veïnals
El ple ha aprovat per unanimitat la modificació del planejament urbanístic per evitar casos que han aixecat protestes veïnals | TarragonaDigital

 

El ple de l'Ajuntament de Móra d'Ebre ha aprovat per unanimitat suspendre l'atorgament de llicències urbanístiques d'instal·lació o ampliació d'activitats per a l'ús de gasolinera i serveis auxiliars. La corporació ha debatut i donat el vistiplau a una modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament que regulen aquests usos en una sessió d'urgència. L'alcalde, Joan Piñol, ha argumentat que sense aquesta suspensió de llicències s'hauria de donar tràmit a tota sol·licitud de llicència ambiental per a la instal·lació d'una benzinera en zona urbana i urbanitzable.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La suspensió, així, vol evitar casos com el de fa pocs mesos, quan la pressió veïnal va forçar el govern municipal a aturar el projecte d'instal·lació d'una gasolinera i un rentador de cotxes al costat d'un supermercat dins del nucli urbà. L'empresa promotora, Fragadis, va acabar renunciant definitivament al projecte, que volia ubicar en uns terrenys annexos a la superfície comercial Spar de la seva propietat. Finalment, va destinar els terrenys a zona d'aparcament de clients, millorant l'accessibilitat a l'establiment. El ple municipal també es va pronunciar de forma unànime en contra de la instal·lació el passat 26 de febrer.

 

L'Ajuntament de Móra d'Ebre suspèn les llicències per instal·lar gasolineres al nucli urbà | Google maps

 

Joan Piñol, en el seu moment, va mostrar el seu agraïment als responsables de l'empresa per la seva «sensibilitat» en la resolució del conflicte. Els veïns afectats pel projecte, que estava previst a la cruïlla dels carrers Santiago Rusiñol, Alcalde Pere Avinyó i Joan Miró es van constituir en plataforma i argumentaven que a la zona, a banda d'urbanitzacions, hi ha una guarderia i un institut.

 

També et pot interessar: