Alfred Blanch, alcalde de Santa Bàrbara, renuncia al càrrec

Un missatge ha precipitat l'anunci de la seva renúncia
Deixa el càrrec d'alcalde | Ajuntament de Santa Bàrbara

Alfred Blanch, alcalde de Santa Bàrbara des de l'any 2015, renunciarà al càrrec de batlle aquest dilluns 2 de març. El grup municipal de Junts per Santa Bàrbara ho ha anunciat a les xarxes socials, explicant que ho deixa «per motius personals». En aquest sentit, a partir de demà, es posarà en marxa els mecanismes que estableix la llei per tal de donar entada a un nou regidor i procedir al nomenament d'un nou alcalde. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Renúncia precipitada

Un missatge de whatsapp de l'alcalde ha precipitat l'anunci de renúncia del càrrec del batlle del municipi del Montsià, on hi havia escrit les següents paraules: «per motius personals demà deixaré el càrrec d'alcalde. No em sento a gust des de fa temps. Prefereixo que algú amb ganes ocupi el meu lloc", segons ha avançat la Plana Ràdio. 

Moviments a l'ajuntament

Davant d'aquest moviment al consistori, segons la llei, la renúncia d'un regidor implica l'entrada al ple del següent membre de la llista i, en aquest cas, es tracta d'Agustí Espuny i Fluixà. 

La Llei del Règim Electoral General estableix que la vacant en l'alcaldia es resol considerant que encapçala la llista en què figurava l'alcalde «el següent d'aquesta, llevat que renunciï a la candidatura». En cas de no haver-hi renúncia, el càrrec d'alcalde l'ocuparia Antonio Ollés. Així mateix, Junts per Santa Bàrbara està governant gràcies a un pacte amb ERC, motiu pel qual Manel Crespo és tinent d'alcalde.

"👏 BONÍSSIMES notícies sobre la plaga de la mosca negra de l'Ebre" "❗ ATENCIÓ: Arriben a judici els tocaments que una noia va patir en un bus a TGN"