La ciutat d'Amposta adjudica una vintena de projectes per 4,3 milions d'euros

Bona part de les obres s'acabaran aquest 2019

L'Ajuntament d'Amposta, a la comarca del Montsià, va licitar i adjudicar, durant l'any 2018, dinou projectes per un import d'adjudicació de 4.346.425,26 milions d'euros. Només 400.000 euros corresponen a obres ja executades i acabades, 1,7 milions d'euros són per obres ja començades que acabaran enguany i la resta, 2,2 milions d'euros, són obres adjudicades que s'han d'iniciar d'aquí a poc temps.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'alcalde Adam Tomàs (ERC) ha remarcat que quinze de les dinou obres s'han adjudicat a empreses de la ciutat, gràcies a la col·laboració amb el gremi de constructors perquè, complint amb els termes legals, es puguin revertir les inversions al municipi. També hi ha en procés de licitació dues obres vinculades al Pla de Foment Turístic. Es van pressupostar el 2018 per 193.000 euros.

Divuit milions d'euros invertits en cinc anys

Finalment, hi ha també tres obres de més d'un milió d'euros, pendents de sortir a licitació. Es tracta de la segona fase dels pluvials del carrer Tarragona, la construcció de la nova seu de les Mestresses de Casa al carrer Sant Roc, i la rehabilitació de l'Església del Poble Nou. Tomàs ha assenyalat que des de l'any 2015 i fins al 2020, s'hauran executat més de 18 milions d'euros en obres a Amposta.

L'Estat vol invertir 31,25 MEUR al pantà de Flix

La finalització del procés de descontaminació química de l'embassament de Flix s'ha convertit, novament, en l'actuació que s'emporta una xifra més important —31,25 milions d'euros— pel que fa a les inversions dels pressupostos generals de l'Estat a la regió de Tarragona. Aquests números, presentats avui dilluns, 14 de gener, per la ministra d'Hisenda Maria Jesús Montero, haurien de servir per reprendre i completar les operacions al pantà de la Ribera d'Ebre.