Amposta habilita una finca per a horts socials i ecològics públics

L'espai donarà prioritat a persones amb risc d'exclusió social i a projectes educatius i lúdics
Amposta habilita una finca per a horts socials i ecològics públics | J.G.

 

L'Ajuntament d'Amposta transformarà una finca de més de dos mil metres quadrats en horts socials i ecològics públics. L'espai, situat prop del centre de Natzaret, pretén incentivar la integració de persones amb risc d'exclusió social que s'hi podran conrear els seus propis aliments. També la resta de veïns de la ciutat hi podran exercir «activitats educatives i lúdiques que fomentin els valors de l'agricultura ecològica i tradicional». Alguns horts seran per organitzacions no lucratives i ONG, i la resta els podran gestionar persones majors d'edat que no disposin de cap altre hort social ni parcel·les rústiques aptes per a activitats agrícoles.

Els horts els podran cultivar persones en atur, jubilats o en risc d'exclusió

El reglament estableix que tindran preferència les persones en situació d'atur i risc d'exclusió social, persones a càrrec de famílies nombroses, pensionistes, jubilats o similars que no porten a terme cap activitat remunerada, persones necessitades d'una activitat terapèutica, entitats que facin servir l'hort social per a finalitats pedagògiques, terapèutiques o socials i també les escoles i altres centres d'ensenyament reglat públiques o privades. 

El consistori ampostí ha informat que per adjudicar els horts es farà una convocatòria de concessió de llicències d'ocupació d'horts socials. Totes aquelles persones interessades en tenir un hort en aquesta zona hauran de presentar la instància pertinent.

Els horts urbans, presents a les ciutats tarragonines

Els horts urbans públics són un projecte a l'alça que diversos municipis catalans i tarragonins han adoptat per tal d'oferir un espai on diverses persones puguin cultivar-hi verdures i hortalisses. Aquests horts tenen la doble funció de poder donar un espai per cultivar-hi aliments, tot i que sovint també serveixen per dur a terme sessions terapèutiques. Reus és una de les grans ciutats de la demarcació de Tarragona que també disposen d'horts urbans. Concretament estan ubicats al barri Gaudí i a barri Sol i Vista. Les normes bàsiques dels horts urbans reusencs estableixen que la producció que s'obtingui dels horts ha d'anar destinada al consum propi i que s'han d'utilitzar tècniques d'agricultura ecològica. 

"La Terra Alta cedeix finques perquè els futurs pastors practiquin la silvopastura" "El Museu de Tortosa tindrà un espai per a l'estudi i difusió de la Jota"