Imatge del teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa i l'espai on es preveu l'ampliació

La CUTE aprova l'ampliació de l'auditori Felip Pedrell de Tortosa

La modificació ajusta la delimitació dels espais lliures però no altera ni la funcionalitat ni la superfície

La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha aprovat la modificació del POUM de Tortosa per a l'ampliació del teatre auditori Felip Pedrell, construït l'any 1995, que vol donar resposta a les necessitats d'aforament detectades «amb l'increment de públic assistent, recent i futur».

Tortosa ha estat escollida capital de la Cultura Catalana per a l'any 2021 i l'equip de govern projecta aquesta ampliació per a la qual es desplaça la franja d'espais lliures cap al nord, sense alterar ni la funcionalitat, ni la superfície ni la localització en el territori. La modificació afecta 8.274 metres quadrats de superfície, dels quals 3.523 es destinaran a equipaments i 4.751 a espais lliures.

El govern de Tortosa no renuncia al projecte per al 2020

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que la tramitació urbanística s'hagi completat. Malgrat que l'oposició, excepte el grup municipal del PSC, ha tombat dos cops la proposta de finançament d'aquest projecte, el govern municipal no hi renuncia i ha inclòs una partida d'1,75 milions d'euros als pressupostos del 2020 per dur-lo a terme. D'aquesta manera, si s'aproven els comptes de l'any que ve, l'ampliació de l'auditori podrà tirar endavant sense passar pel ple perquè es finançarà amb recursos propis.

«És el nostre objectiu continuar amb el proper pressupost fent l'execució de l'obra que entenem que és molt necessària per a la ciutat, per donar cabuda a les demandes de les escoles, els instituts i entitats i per complementar l'oferta de teatre i de les activitats culturals de la ciutat», ha defensat. La previsió és construir una tercera sala amb capacitat per a 300 espectadors.

No van aconseguir el suport d'ERC, Movem, la CUP ni Ciutadans

Després que al setembre el plenari votés en contra de la plurianualitat que proposava l'equip de govern per a l'obra, es va proposar fragmentar en dos anualitats el seu finançament amb l'objectiu de tombar els arguments contraris de l'oposició que es negaven a «un excessiu endeutament». També es van fer diferents comissions per donar tots els detalls del projecte, que alguns grups havien reclamat.

Roigé va proposar l'amortització de 300.000 euros del deute amb el romanent de tresoreria de l'exercici passat, per disposar de 215.000 euros per a la licitació i l'inici de les obres enguany però no va aconseguir el suport d'ERC, Movem, la CUP ni Ciutadans.


Comentaris