Arrossaires del Delta culmina la creació de Nomen Foods

Les participacions accionarials es reparteixen entre els socis de la cooperativa
Planta productora d'Arrossaires del Delta | prodeca

 

Nomen Foods, la societat limitada constituïda al febrer d'aquest any per la cooperativa Arrossaires del Delta, ha culminat el seu procés de creació amb l'entrega de l'11% del seu accionariat als seus prop de 950 socis i el 89% restant es mantindrà en mans de la mateixa cooperativa. Així doncs, la nova empresa s'encarregaràn, a partir d'ara, de la producció i comercialització de les marques Segadors del Delta, Nomen i Bayo, juntament amb els negocis a l'engròs per a la indústria i l'exportació.

Tanmateix, la cooperativa seguirà treballant en les àrees agronòmiques, R+D en llavors, varietats, productes ecològics i les activitats relacionades amb el medi ambient, així com en l'assessorament als productors d'arròs.

El 2017 es va tancar amb un benefici net d'1,6 milions

Arrossaires del Delta de l'Ebre va tancar el 2017 amb un benefici net d'1,6 milions d'euros, el que significa un 7,5% més que l'any anterior, especialment per les exportacions de la marca Nomen, motiu principal de la creació de la nova societat mercantil. En paraules d'Enric Batlle, director General d'Arrossaires del Delta, «ens dotem d'una nova estructura per avançar en nous objectius».

Els socis de la cooperativa conreen 5.500 hectàrees d'arròs al Delta de l'Ebre i només a la seva planta de Deltebre, dóna feina a un centenar de persones. L'any passat va comercialitzar 38.000 tones d'arròs, un 10% més que l'any anterior.

En aquest marc de creixement, Nomen Foods ha obert una oficina comercial a Madrid, per atendre millor i incrementar la creixent demanda en l'àmbit Estatal. Batlle sentenciava que «l'augment de la nostra cartera de productes i la nostra major presència al mercat espanyol requerien una oficina i un equip a Madrid per oferir el millor servei als nostres clients».

Aquest any es preveu un 20% més de collita d'arròs

S'estima que aquest any es podria arribar a la recollida global de 140.000 tones d'arròs. Aquest augment considerable s'explicaria pels problemes que l'any passat va portar el fong de la piriculària; però també a què la calor s'ha moderat les darreres setmanes, permeten un desenvolupament òptim de les espigues.

Sega de l'arròs al Delta   | TarragonaDigital.com

 

"Preveuen una excel·lent collita d'arròs al Delta de l'Ebre" "ATENCIÓ: Un ferit lleu en un accident per encalç a una carretera ebrenca"