GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

S'anul·len les tradicionals corrides als Clots d'Ascó

Els actes començaran dijous 16 de gener al matí i s'allargaran fins diumenge, 19 de gener, a la tarda
La tradicional foguera s'encendrà al municipi d'Ascó per Sant Antoni | cedida
 

ACTUALITZACIÓ

 

Les tradicionals Corrides al carrer dels Clots han quedat anul·lades a causa del mal temps. La meteorologia ha fet que no es pugui preparar el carrer per poder dur a terme unes corrides segures.

 

NOTÍCIA ORIGINAL

 

El municipi d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, ja ho té tot a punt per encetar la Festa Major d'hivern en honor a Sant Antoni. Del 16 al 19 de gener el municipi s'omplirà de música i festa per celebrar aquesta festivitat amb una varietat d'actes per a tots els gustos i per a totes les edats, en definitiva, quatre dies intensos d'activitats al carrer tot i el fred del gener. Podeu consultar el programa d'actes sencer a través d'aquest enllaç

 

La Festa Major de Sant Antoni a Ascó, una festa patrimonial d'interès nacional

Aquesta festivitat del municipi d'Ascó conté tot un seguit d'ingredients que, l'any 2010, la van fer mereixedora de la declaració per part del Govern de Catalunya com a festa patrimonial d'interès nacional. Un reconeixement que ha servit, si menys no, per donar-li una major projecció i així esdevenir un dels principals actius del municipi. 

 

En aquest sentit, cal destacar la tasca que duen a terme els Majorals, tres persones que en períodes de tres anys són els encarregats d'organitzar els diversos actes de la festa i sobre ells recau bona part del protagonisme. De fet, aquest any 2020 s'estrenen tres nous majorals, el Xavier Sans, el Miquel Biarnés i l'Albert Plaza, tres joves del municipi que fins al 2022 encapçalaran la festa i seran els responsables de la seva preparació i organització. 

 

Els infants poden gaudir de diverses activitats al carrer | cedida

 

És moment per a les tradicions d'Ascó

Com és habitual, les festes majors estan marcades pel ball amb les orquestres, concerts de música i dj's que animen la festa, a més dels àpats populars o dels espectacles. Però a banda de tanta festa, les festes majors també estan molt marcades per les tradicions de cada població i, en aquest cas, està marcat per la recollida de la llenya que ha d'alimentar la tradicional foguera de la festa; la plega o capta de diners pels carrers del poble; pels Tres Tombs i la benedicció dels animals; pel trasllat de la imatge de Sant Antoni a casa d'un dels Majorals que el custodiarà durant tot un any; per les corrides de cavalls, matxos i rucs; i per la ballada de la jota al voltant de la foguera. 

 

Així doncs, Sant Antoni és un moment de retrobada entre els veïns, els asconencs que viuen fora vila i la moltíssima gent que visita el poble en aquestes dates, sens dubte, una cita obligada en el calendari d’Ascó que conjuga sentiment i tradició, devoció i festa, identitat i cultura.