Assalten un museu de la Sénia i s'emporten cascos, una bandera i un record de la Legió Còndor

Els responsables del centre retiren els objectes més valuosos de l'espai i els substituiran per rèpliques amb l'objectiu d'evitar nous robatoris
Imatge d'una bandera de record de la Legió Còndor feta a mà i robada a la Sénia | ACN

 

El museu del Camp d'Aviació de la Sénia, a la comarca del Montsià, va patir un assalt i el robatori de quatre objectes que es trobaven exposats al seu interior la setmana passada. Els responsables del centre van detectar-ho el passat dijous al matí, 28 de febrer, just abans d'iniciar una visita amb un grup d'escolars.

Segons ha explicat el president de l'Associació del Camp d'Aviació de la Sénia, José Ramón Bellaubí, el pany va ser desmuntat de forma «professional». El lladre o lladres van robar únicament dos cascos, una bandera de Falange i un banderí fet a mà de la Legió Còndor d'una veïna del poble que es trobaven exposats en una vitrina pròxima a la porta, que va aparèixer trencada. El fet que l'alarma es disparés podria haver avortat l'assalt. La policia local s'ha encarregat d'investigar els fets.

«És una cosa totalment incoherent»

«És una cosa totalment incoherent: potser els dos banderins perquè eren de color roig i la resta perquè estava allí. No sé per què van agafar les dues peces, oxidades i que estaven fetes malbé», ha explicat el mateix Bellaubí, qui ha fet una crida a la ciutadania a aportar qualsevol informació sobre els objectes robats.

Bandera de la falange robada del museu del camp d'Aviació de la Sénia | ACN

 

El museu retira les peces de més valor

Després de comprovar de nou el sistema de seguretat i alarma del museu, el president de l'Associació ha explicat que han pres la decisió de retirar els documents i les peces de més valor exposades davant la possibilitat de nous robatoris. «Més que res per tranquil·litat: això et deixa intranquil. No només perquè et puguin desaparèixer sinó pel mal que et puguin fer», ha argumentat.

En aquest sentit, ha explicat que se substituiran per rèpliques o còpies de les originals. «És una llàstima perquè al centre d'interpretació és on s'han de veure aquestes coses», admet Bellaubí.

Et pot interessar:

"ATENCIÓ: La pressió veïnal atura un polèmic projecte al nucli urbà de Móra d'Ebre" "Arxivat el cas de la mort d'un menor a Roquetes atropellat per un camioner drogat"