El Bistrot de Gandesa, el millor restaurant a peu de carretera a ‘Joc de Cartes’

La Beerreria, La Presa i Mas de Subirats van ser els altres restaurants que van participar en el programa
El Bistrot de Gandesa, guanyador del 'Joc de Cartes'  | TV3

 

Les Terres de l’Ebre, concretament la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, van ser les protagonistes del programa ‘Joc de Cartes’ d’aquest dimecres, 6 de novembre. Marc Ribas ha viatjat fins allà per trobar el millor restaurant a peu de carretera de les Terres de l'Ebre. Els quatre candidats del concurs eren La Presa, de Flix, regentat per Javi Fernández; la fonda Mas de Subirats, a Móra la Nova, de la Sandra Heredia; La Beerreria de Móra d’Ebre, de Jacob Papasseit i, finalment, El Bistrot, de Gandesa, dirigit per Diana Valimanya.

 

Els concursants competeixen dur per endur-se el premi

La furgoneta de 'Joc de Cartes' es va endinsar a la Ribera d'Ebre i Terra Alta cercant el millor restaurant a peu de carretera de les Terres de l'Ebre. Els restauradors no ho van posar fàcil al xef i presentador Marc Ribas que, finalment, va ser l'encarregat de decantar la balança amb les seves puntuacions. 

 

La Presa, de Javier Fernández, va ser el primer restaurant a passar la prova de foc de servir els concursants. Situada a pocs metres de la carretera C-12 a la localitat de Flix, destaca el seu tracte familiar, així com per tenir un pop «que el fan més bo que a Galicia». Així mateix, Marc Ribas en va destacar l'orella que en fan al restaurant de Flix i, els restauradors, el van acabar puntuant amb un 6,2.

 

De Flix i seguint per la C-12 en direcció Móra la Nova, la següent parada va ser Mas de Subirats, on la Sandra Heredia havia de defensar el seu local. En aquest moment, va començar l'atac dels concursants, després que la restauradora de Móra la Nova critiqués la cuina i busqués les pessigolles a la neteja d'aquesta en l'anterior restaurant. Heredia, que es descrivia com a «rancorosa», ho va demostrar en els següents establiments ebrencs i, a més, es va endur la pitjor puntuació del concurs amb un 5,5 i dures crítiques de la resta en alguns dels àpats servits.

 

La Beerreria de Móra d'Ebre | TV3

I de Móra la Nova fins a l'altre costat de pont a Móra d'Ebre. La Beerreria, de Jacob Papaseit, situada a peu de l'antiga N-420 i ben a prop d'aquesta mateixa, destaca pel seu 'look' anglès i et transporta de Móra d'Ebre a qualsevol taverna britànica. Papaseit assenyalava les seves pizzes amb cervesa com el reclam del seu establiment, mentre tots els altres concursants van quedar sorpresos per la qualitat del menjar i del servei puntuant-lo amb una nota mitjana de 6,4.

 

Seguint per l'N-420 fins a la capital de la Terra Alta, trobem El Bistrot, de Diana Valimanya. Un restaurant enogastronòmic amb un rebedor on hi ha una petita botiga de productes de la terra, en especial, vins i olis de la DO Terra Alta, convidava a entrar a l'establiment de Gandesa. Aquesta era la clau de la Diana, cuinar amb productes de proximitat, així com recuperar les receptes de l'antiga cuina de l'àvia. La puntuació que es va endur El Bistrot va ser de 6,5 poc per davant de La Beerreria.

 

La Presa, de Flix | TV3

Marc Ribas decanta la balança

Després d'unes puntuacions molt ajustades on 0,3 dècimes separaven tres participants, era el torn de les puntuacions del xef i presentador Marc Ribas. La Presa va ser puntuada amb un 7 (6,4 total); a Mas de Subirats, Ribas, el va puntuar per sota dels concursants amb un 5,4 (5,5 total). L'excel·lent feina de La Beerreria va ser puntuada amb un 7,8 (6,9 total), però no va ser suficient per superar en puntuació al gandesà El Bistrot, que es va endur la victòria amb un 8,8 (7,3 total) per part del xef i va ser proclamat millor restaurant a peu de carretera de les Terres de l'Ebre.  A més, també va guanyar el Segell Blau pel seu baix consum d’aigua a la cuina, la bona gestió del reciclatge i la utilització d’aliments ecològics.