Dues infermeres equipades amb les EPIs per tractar pacients amb coronavirus a Tarragona

Nou brot de coronavirus a les Terres de l'Ebre: Un claustre de professors al Perelló, l'origen

Hi ha 4 casos positius i es fa seguiment a 46 persones que han estat en contacte

Nou brot de coronavirus a les Terres de l'Ebre. Després del confirmat a Alcanar, segons avança Aguaita.cat, el Departament de Salut ha confirmat aquest dimecres la detecció de nous casos de coronavirus amb el focus en un claustre de professors a l'Institut Blanca d'Anjou del Perelló.

Aquest nou brot ha estat causat per una reunió presencial i, a hores d'ara, afecta persones que resideixen a Xerta i Camarles, segons Salut. Segons avança el citat mitjà, hi ha 4 casos positius i s'està realitzant el seguiment a 46 contactes. El primer cas que va presentar símptomes va ser el 30 de juny. Així mateix, no hi ha cap persona hospitalitzada per aquest motiu.

Aquest dimecres, 8 de juliol, l'Institut del Perelló ha penjat una nota del Departament d'Educació a la seva pàgina web, on ha anunciat el tancament del centre educatiu del Baix Ebre «per motius sanitaris».

Segon brot a l'Ebre

Comptant aquest brot per coronavirus, serien dos els detectats a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre. En l'anterior anunciat,  tres persones havien donat positiu en coronavirus i 34 més estan aïllades després de participar en una festa particular a Alcanar, segons informava el servei de vigilància epidemiològica de les Terres de l'Ebre.

El focus del brot seria una festa organitzada per un grup de joves en una casa particular i tindria l'origen a Barcelona, on un dels participants va estar en contacte amb un infectat. Segons els informes , el virus s'ha contagiat més fàcilment perquè els assistents no van fer ús les mesures de protecció, com ara dur la mascareta i mantenir la distància de seguretat. 

El primer cas que va presentar símptomes va fer-ho dimecres passat, 27 de juny i obligava a aïllar una trentena de persones a l'espera dels resultats de les PCR. Pel que fa a les persones positives en Covid-19 ha necessitat, per ara, hospitalització.

 


Comentaris