Imatge de la residència Vima, a Sant Carles de la Ràpita

Augmenten fins a 53 els positius a la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita

Es declara un brot a l'Hospital Verge de la Cinta i un altre a la residència l'Àngel d'Apasa d'Amposta

El brot de Covid-19 a la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita afecta 53 persones, dels quals 50 són usuaris i tres són professionals, segons ha informat el Departament de Salut. El brot es va declarar aquest dimecres per diferents persones simptomàtiques. Des d'aleshores s'han fet 150 proves PCR a usuaris i 80 més a treballadors. El centre es troba sectoritzat amb una planta Covid i les persones negatives estan en aïllament preventiu. D'altra banda, s'ha detectat un brot a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa que, de moment, afecta tres usuaris i sis professionals. També se n'ha declarat un altre a la residència l'Àngel d'Apasa d'Amposta i que afecta cinc persones usuàries.

De la residència Vima s'han derivat vuit pacients: sis a l'Hospital Comarcal d'Amposta i dos més a l'Hospital de la Santa Creu de Tortosa. Salut ha informat que des d'Atenció Primària se segueix fent atenció mèdica diària a totes les persones del centre. En relació amb el brot de la residència l'Àngel d'Apasa, totes les persones negatives s'han traslladat al recurs alternatiu Lo Goleró, preparat per atendre persones amb discapacitat.

Pel que fa al brot de l'Hospital Comarcal d'Amposta, actualment afecta sis usuaris i dos professionals. El centre té tretze pacients ingressats amb Covid positiu tenint en compte els propis del brot i els que ha ingressat d’altres centres. Així mateix, s'han restringit les visites als usuaris ingressats. A partir de dilluns es reprendrà l'activitat quirúrgica en Cirurgia Major Ambulatòria i estarà operativa l'antiga residència d'Amposta, que ja es va habilitar durant la primera onada de la pandèmia, per tal que pugui acollir pacients d'atenció intermèdia.

Per la seva banda, el Verge de la Cinta limitarà l'activitat quirúrgica a partir de dilluns, i es faran només intervencions oncològiques, les urgències i la Cirurgia Major Ambulatòria. El centre també ha restringit les visites als malalts ingressats. Des de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre s'informa que en trobar-nos en Fase 1 del Pla de Contingència, els centres s'organitzen per donar una resposta territorial a les necessitats assistencials que puguin sorgir els pròxims dies.


Comentaris