Modifiquen la senyalització de la caserna de la Guàrdia Civil a Amposta per «Forces d'ocupació»

Ningú ha reivindicat l'acció, la qual ha generat polèmica a les xarxes socials

La polèmica està servida a Amposta. El CDR de les Terres de l'Ebre s'ha fet ressò aquest matí d'un canvi en una de les senyals de la ciutat que indiquen la direcció de diversos equipaments municipals. En aquest cas la sorpresa ha estat quan el municipi s'ha llevat amb un canvi substancial i polèmic. A l'avinguda de la Ràpita a Amposta hi ha una de les senyals que indica com arribar fins a la caserna de la Guàrdia Civil que està ubicada a la ciutat, concretament al carrer Amèrica.

Aquest cartell ha estat modificat per persones que no han estat identificades i allí on s'hi llegia 'Guàrdia Civil' per indicar la direcció de la caserna, s'hi ha enganxat una senyalització nova on hi posa 'Forces d'ocupació' acompanyat d'un dibuix d'un tanc, com és habitual en la senyalètica. Aquest canvi ha portat molta polèmica per totes bandes i s'han pogut veure reaccions de tota mena a les xarxes. Per exemple, un compte a Twitter amb el nom de Unión de Mossos por la Constitución, ha volgut fer una advertència al cos de policia municipal d'Amposta dient que «recordem a la Policia d'Amposta la legislació sobre l'alteració de les senyals». Aquest compte s'autodefineix a les xarxes com l'associació de Mossos d'Esquadra que defensa la neutralitat institucional, els valors constitucionals, l'ordenament jurídic i l'estat de dret.

De moment l'Ajuntament d'Amposta no ha reaccionat a aquest canvi ni tampoc el seu alcalde, Adam Tomàs, d'Esquerra, ha tuitat cap comentari sobre la polèmica nova senyal que algú ha instal·lat al seu municipi, de forma totalment casolina i, de moment, anònima.

"❗🚄 ATENCIÓ: L'Ebre podria quedar-se sense trens d'alta velocitat" "❗Fiscalia remarca que els directius del Castor van posar en risc els pobles propers"