El CAT obre les portes de la planta potabilitzadora de l'Ampolla a una seixantena de veïns

El passat diumenge 10 de març diversos veïns i veïnes de Puigpelat van participar en la jornada de Portes Obertes per conèixer els procediments del CAT
El CAT va mostrar als veïns i veïnes els seus processos de tractament de l'aigua | Cedida

 
El passat diumenge 10 de març els veïns i veïnes de Puigpelat van poder conèixer la planta potabilitzadora que el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) té a l'Ampolla durant la seva jornada de Portes Obertes. L'acte va ser dut a terme per Marta Blanch, alcaldessa de Puigpelat; Josep Fabregas, regidor i responsable de les àrees de Medi Ambient, Serveis Socials i Agricultura i Camins; i per diversos membres del CAT que van col·laborar durant la jornada.

A les 11.00 hores del matí es va iniciar la visita, en la qual es va projectar un vídeo introductori i explicatiu del CAT i dels seus orígens, de les fases del procés de potabilització i de la importància del consum responsable d'aigua. Posteriorment a aquest, va ser el torn dels veïns i veïnes per tal d'aclarir dubtes respecte al procés al qual se sotmet l'aigua abans d'arribar a les llars. 

La jornada també va comptar amb una visita guiada a través de les instal·lacions de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable, on es van explicar diversos racons i les seves utilitats, com per exemple el dipòsit d'aigua crua, la sala de control i l'estació de bombament. Alhora, els més petits també van tenir cert protagonisme, ja que van gaudir dels diversos jocs instructius que el CAT els havia preparat, adaptant els coneixements a la didàctica dels infants.

Una acció que vol transmetre transparència als ciutadans

L'objectiu principal de la jornada va ser mostrar d'una manera transparent els processos de treball que du a terme el CAT en les seves plantes potabilitzadores. Resulta rellevant conèixer quins són els processos als quals se sotmet l'aigua abans de ser habilitada pel consum humà. D'aquesta manera, es pot apel·lar d'una manera molt més incident sobre el consum responsable.

Enguany, Puigpelat celebra el 25è aniversari del pas del Camí de l'Aigua pel seu municipi. Aquest va ser un altre dels motius pels quals els seus veïns i veïnes van ser els convidats a la planta potabilitzadora. La jornada va convidar a la reflexió a tots els seus assistents.

"ATENCIÓ: Els ecologistes volen els bous fora de l'Illa de Vinallop a l'Ebre" "Nova acció per fomentar la reintroducció del trencalòs al Parc Natural dels Ports"