La crema de fems en una granja, possible causa de l’incendi de la Torre de l’Espanyol

Aquesta és la principal hipòtesi de l’origen del foc que ja ha arrasat més de 4.000 hectàrees. Els Agents Rurals podrien denunciar el propietari del recinte per infringir la normativa
Imatge de l'incendi a la Ribera d'Ebre | bombers

 

Els Agents Rurals creuen que la causa més probable de l’incendi que crema fora de control des de dimecres a la Ribera d’Ebre seria la combustió d’un abocament de fems en una granja de pollastres de la Torre de l’Espanyol. El foc ha cremat fins aquest dijous al matí més de 4.000 hectàrees, convertint-se en un dels pitjors incendis dels últims anys a Catalunya.

«La fermentació, en condicions adverses com les d'ahir dimecres, pot provocar la ignició i, com hi havia certa continuïtat amb la vegetació fina, l'herba seca del voltant, podria haver estat la causa de l'incendi», ha assegurat el cap dels Agents Rurals a les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Garcia.

En aquest sentit, Garcia afegeix que no és freqüent que es donin casos com aquests, però hi ha diversos precedents al territori. «El mateix propietari ens va comentar que ja li havia passat alguna vegada que se li encengués una mica», ha explicat.

Imatge de l'incendi que està tenint lloc a la Ribera d'Ebre | Francisco Barajas

 

Possible denúncia contra el propietari de la granja

De moment, els investigadors segueixen recollint proves sobre el terreny per determinar el punt exacte on va començar el foc. Un cop s’hagin recopilat tots aquests indicis, les diligències seran trameses per la via administrativa per valorar si existeixen responsabilitats, des del punt de vista tècnic, per una possible infracció de la normativa sobre dejeccions ramaderes.

D’aquesta manera, els Agents Rurals podrien denunciar el propietari de la granja, ja que la normativa el podria obligar a tenir aquestes dejeccions ramaderes en un femer o en un espai impermeabilitzat. En aquest sentit, Garcia també ha assenyalat que, tenint en compte les grans dimensions de l'incendi, s'informarà també a Fiscalia perquè estudiï si existeix una negligència.

També et pot interessar...

"😢DRAMA: Més de 200 ovelles i cavalls calcinats en una granja pel gran incendi a l'Ebre" "🔴 URGENT: Atropellen una nena de 8 anys al centre d'Amposta"