Pla general de les instal·lacions de Padesa a Amposta

Més de 60 positius i 180 treballadors confinats pel brot de Covid-19 a l'escorxador de Padesa d'Amposta

CCOO exigeix a la direcció mesures de seguretat i prevenció per garantir la salut i seguretat de la plantilla

El brot de Covid-19 detectat a l'escorxador de l'empresa Padesa a Amposta suma ja més de 60 positius i manté més de 180 treballadors confinats, segons ha informat CCOO d'Indústria. Després del contagi massiu a l'escorxador de la mateixa empresa a Roquetes, el Departament de Salut va iniciar divendres passat les proves PCR a la plantilla després que s'hi detectessin dos positius. La constatació d'un nou contagi massiu, segons explica el sindicat, ha obligat a tancar alguna de les seccions del centre de producció. En aquest context, CCOO d'Indústria ha reclamat a la direcció de Padesa que apliqui les mesures de seguretat i prevenció necessàries per resoldre la situació, garantint la seguretat i la salut de la plantilla.

El sindicat ha demanat una reunió urgent amb el Comitè de Seguretat i Salut i el comitè d'empresa per posar fil a l'agulla a les mesures oportunes així com detectar les errades en els protocols per fer front a la Covid-19 a l'empresa. La direcció, a la qual retreuen deixar al «marge» el comitè d'empresa, encara no hauria respost a aquesta petició.

Així les coses, i en funció de com evolucioni la situació, CCOO no descartar presentar una denúncia davant la Inspecció de Treball per determinar les mesures i protocols que ha d'aplicar l'empresa per «garantir la seguretat i evitar posar en risc la salut de les persones que treballen als seus escorxadors i de les seves famílies».


Comentaris