Vista aèria de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, amb la xemeneia fumejant

Ascó II es reconnecta a la xarxa elèctrica després de finalitzar la 26a recàrrega de combustible

L'operació, que ha comptat amb uns 900 professionals, ha conclòs «de manera satisfactòria i sense incidències ressenyables», segons l'ANAV

La unitat II de la central nuclear d’Ascó (Ribera d’Ebre) s’ha connectat novament a la xarxa elèctrica després de finalitzar les activitats corresponents a la seva vint-i-sisena recàrrega de combustible. Les feines d’aquesta aturada, per a les quals s’han incorporat uns 900 professionals de diferents perfils i especialitats i que han conclòs «de manera satisfactòria i sense incidències ressenyables», han estat marcades per les mesures de prevenció i protecció contra la Covid-19, segons ha informat avui dimecres l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) en un comunicat.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Entre les diverses accions que s’han dut a terme en l’operatiu —la central es va reconnectar dimarts a la tarda— hi ha la renovació de 64 dels 157 elements que conformen el nucli del reactor, la implantació definitiva del nou sistema de manejament del combustible, la inspecció visual i neteja exterior del vas del reactor, l’escanejat digital de l’edifici de contenció, la substitució del motor d’una de les bombes de refrigeració del reactor i la prova del sistema de ruixat de la contenció. Pel que fa a la part elèctrica, s’ha fet la inspecció parcial de l’alternador principal i la revisió completa de l’excitatriu.

L’operatiu ha implicat 8.000 ordres de feina i s’han implantat 20 modificacions de disseny físiques i nou modificacions de disseny de software, amb l’objectiu de preparar la planta per al pròxim cicle i per a una operació a llarg termini segura i fiable. Durant la recàrrega d’Ascó II s’han establert mesures específiques per a treballs en espais reduïts, s’ha reforçat la vigilància en accés, s’han establert torns de feina esglaonats per evitar la concentració de persones i s’han fet les proves necessàries per evitar l’accés de casos positius per coronavirus.


Comentaris