Ascó i Vandellòs, coordinats amb el Consell de Seguretat Nuclear per fer front a la Covid-19

La subdelegació del govern espanyol a Tarragona, responsable del Pla d'Emergència Nuclear, no informa sobre l'estat dels plans de protecció

La província de Tarragona té tres dels set reactors nuclears operatius en tot el territori espanyol. Les centrals nuclears estan catalogades com infraestructures crítiques, que mereixen especial protecció, per part de l'Estat. L'Associació Nuclear d'Ascó i Vandellòs, (ANAV), l'entitat que gestiona les centrals tarragonines, ha explicat que ha pres mesures per poder mantenir l'activitat en temps d'emergència sanitària, en temps del coronavirus

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

ANAV ha explicat a TarragonaDigital que «estem actuant, en aquests moments, de manera coordinada amb el Consell de Seguretat Nuclear, (CSN) així com altres administracions i institucions». L'associació, formada per Endesa i Iberdrola, ha detallat el següent: «tenim activat el procediment que tenim per a la gestió de situacions d'aquesta naturalesa i el corresponent grup de seguiment». 

 

«Les mesures estan alineades amb les normes decretades i centrades en la prevenció, com per exemple la higiene, mantenir la distància entre persones, evitar reunions, promoure el treball a distància i intensificar la neteja. Aquestes mesures es van analitzat constantment i adaptant amb l'objectiu de preservar la salut de les persones i garantir l'operació segura de les centrals» han reblat des de l'Associació Nuclear d'Ascò i Vandellòs. Així mateix, fonts consultades han apuntat que ANAV «ja ha instaurat els serveis mínims».

 

«Estem ocupats gestionant l'emergència sanitària»

Totes les centrals nuclears espanyoles tenen un pla d'emergència en cas d'incident. A la província de Tarragona es tracta del PENTA, el pla d'emergència nuclear de Tarragona. El PENTA està estructurat en un seguit de graus de perillositat. El responsable de posar-se al capdavant del PENTA és el delegat, o delegada, del govern espanyol a Catalunya. Aquest pot delegar, al seu torn, en el subdelegat del govern de Tarragona.

 

Els membres designats per actuar en cas d'emergència són, entre altres, la unitat de Protecció Civil del govern central; la Guàrdia Civil; la Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit espanyol; i la policia nacional. Sabent que les administracions públiques estan al mínim i que les forces i cossos de seguretat de l'Estat estan destinades a complir, i fer complir, l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol, TarragonaDigital s'ha dirigit a la subdelegació del govern a Tarragona per saber en quin punt es troba el PENTA. La resposta ha sigut la següent: «ara no et podem atendre, estem ocupats gestionant l'emergència sanitària». 

 

Segons una informació publicada pel digital 'El Independiente', l'exèrcit espanyol estaria reforçant la seguretat de totes les centrals nuclears, menys els reactors de Tarragona. El motiu d'aquesta decisió, segons ha apuntat aquest mitjà, és que la Guàrdia Civil, el cos responsable de la seguretat interior de les centrals, no té encomanades tasques de lluita contra el coronavirus a Catalunya. 

Més notícies de la categoria Terres de l'Ebre