Una gestora covid atén un possible cas de coronavirus al CAP d'Alcarràs

Els Centres d'Atenció Primària de les Terres de l'Ebre reprendran l'activitat habitual al setembre

S'intentarà ampliar els horaris d'atenció als Consultoris Locals dels pobles petits|Salut recalca que les mesures dependran de l'evolució de la pandèmia

L'activitat als Centres d'Atenció Primària de les Terres de l'Ebre es reprendrà de cara al setembre. La direcció dels serveis d’atenció primària de l’ICS a les Terres de l’Ebre, juntament amb les direccions dels diferents EAP del territori treballen per la posada en marxa d'aquells serveis suspesos durant la crisi sanitària.

La gerent de la regió sanitària, Mar Lleixà, ha recordat que «el pla de retorn és gradual, aquest va ser el compromís, i l’anirem detallant tan aviat com puguem concretar dates». Per tal de reprendre els serveis de la millor manera possible, lleixà també ha detallat que «es treballa per millorar l’atenció a les persones, amb responsabilitat i compromís».

El Departament de Salut explica que, fins ara, es treballa pel retorn de l'activitat de l'àrea de salut d'Amposta, que afecta el CAP d’Amposta, el CAP de Santa Bàrbara i els Consultoris Locals dels diferents pobles

CAP Santa Bàrbara

Pel que fa als serveis que afecten el CAP Santa Bàrbara, el servei d'odontologia es reprendrà el pròxim 23 de setembre i el servei d’atenció pediàtrica i de l’ASSIR, a partir del 28 de setembre.

Per tal de seguir treballant en la prevenció i detecció de nous casos, el circuit COVID s'iniciarà el pròxim 14 de setembre, realitzant proves PCR a casos sospitosos al CAP amb un horari establert, que serà anunciat pròximament. Les PCR de contactes se seguiran fent al punt centralitzat del CAP d’Amposta.

El CAP d'Amposta tornarà a tendre pacients assignats

El 28 de setembre també serà una data assenyalada al CAP d'Amposta, on els professionals de cada àmbit podran tornar a atendre als seus pacients recuperant l'horari habitual. Tot i això, Salut recorda que és necessari mantenir la diferenciació amb les persones amb simptomatologia compatible amb el coronavirus.

Així també, Salut recorda que «també hem de seguir donant atenció a les residències d’avis i aquelles tasques de control i atenció que s’han atribuït a l’atenció primària durant la pandèmia».

El circuit COVID es mantindrà les 24 hores del dia, així com la realització de proves PCR a casos i contactes estrets. Pediatria, ASSIR i odontologia també recuperaran el seu horari habitual previ.

S'intentarà ampliar els horaris als consultoris més petits

Pel que fa als centres dels pobles més petits, els Consultoris Locals dels pobles de Masdenverge, Freginals, La Galera i Godall es retornarà a l'activitat habitual a partir del 28 de setembre, ampliant l'horari d'atenció el màxim possible.

Tot i això, el Departament de Salut recalca, com sempre, que totes aquestes mesures es poden veure afectades per l'evolució de la pandèmia. El primordial és, segons l'autoritat sanitària, seguir frenant l'expansió del virus.

En aquest sentit, es faran campanyes de difusió a la població de les diferents vies de contacte. L’agenda dels professionals serà un 50% presencial i un 50% no presencial. Aquest percentatge es pot modificar segons l’evolució de les dades epidemiològiques així com dels professionals.

Durant els primers dies de setembre es detallarà el retorn de l’atenció de la resta de CAP i CL de totes les ABS del territori, i aquests canvis s’iniciaran abans de finals de setembre si la situació epidemiològica ho permet.


Comentaris