La CHE redueix el desembassament puntual al tram final de l'Ebre per les baixes reserves als pantans

L'operació tindrà lloc aquest dimarts i es preveu una única punta de 1.200 metres cúbics per segon durant una mica més d'hora i mitja
La presa de Mequinensa durant les maniobres de desembassament per l'avinguda de l'Ebre | ACN

 

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) efectuarà el migdia d'aquest dimarts, 14 de maig, l'habitual desembassament del sistema Mequinensa—Riba-roja—Flix de primavera reduint la seva intensitat i durada per l'escassetat de reserves d'aigua als pantans. Si bé, habitualment, es programen diverses crescudes al llarg de la jornada, en aquesta ocasió es preveu una única punta, que elevarà el cabal a partir de tres quarts de dotze del migdia, assolint els 1.200 metres cúbics per segon a un quart menys cinc d'una.

 

La reducció començarà a tres quarts i cinc de dues, arribant als 200 metres cúbics per segon a les tres de la tarda. Previst durant la primavera i l'hivern com a crescudes puntuals per renaturalitzar el règim de cabals i reduir la presència de macròfits a la llera, en aquesta ocasió la poca neu al Pirineu i la manca de reserves a Mequinensa, per les escasses pluges, han portat l'organisme de conca a reduir-lo.

 

El desembassament de tardor, el passat novembre

El desembassament controlat de tardor es va dur a terme el passat 15 de novembre. En aquella ocasió es van dur a terme tres desembassaments amb puntes de 1.200 metres cúbics per segon. L'operació va començar a les vuit del matí i es va allargar unes dotze hores, fins a les vuit del vespre. Aquestes crescudes controlades, que es fan a la tardor i la primavera, estan fixades al Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre i s'inclou en la mesura de garantia i manteniment dels cabals ecològics.

 

També et pot interessar