Una de les cigonyes mortes a Amposta

Set cigonyes mortes en topar amb torres de mitja tensió a Amposta

Una altra cigonya ferida ha estat traslladada al centre de fauna de Canal Vell, a Deltebre

Set cigonyes han resultat mortes després de topar contra torres de mitja tensió al terme municipal d’Amposta, segons informen els Agents Rurals. Una d’aquestes cigonyes que ha perdut la vida anava anellada.

Els Agents Rurals ara estan revisant fins a trenta torres de tensió de la localitat per valorar el seu estat després de la col·lisió dels animals. A més, una vuitena cigonya ha estat traslladada al centre de fauna de Canal Vell, a Deltebre, ja que havia resultat ferida.

Prop de 250 voluntaris anellen 400 polls de flamenc al Parc Natural del Delta de l’Ebre

Gairebé 250 persones van participar el passat diumenge en l’anellament de 400 polls de flamenc al Parc Natural del Delta de l’Ebre,en el municipi de Sant Carles de la Ràpita, dins la reserva de les Terres de l’Ebre.

Els voluntaris que van col·laborar amb aquesta iniciativa van poder saber més coses d’aquests animals nascuts a la Punta de la Banya, a més de conèixer com es pot ajudar a protegir aquesta espècie. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també va voler ser partícip d’aquest projecte, juntament amb tècnics, anelladors del parc, representants d’ajuntaments i entitats i col·lectius implicats en els òrgans rectors del parc.

No és la primera vegada que aquesta jornada es fa. De fet, aquesta edició ja és l’onzena jornada d’anellament de polls de flamenc que se celebra a les Terres de l’Ebre. L’objectiu és facilitar el seguiment i el control biològic de la població d’aquests flamencs, única al Delta de l’Ebre.

A més, l’anellament de flamencs permet posteriorment que es pugui identificar cada flamenc de forma individual. D’aquesta manera, es pot saber amb més certesa la seva biologia i ecologia, per tal de donar suport a projectes de caràcter científics, divulgatius o de sensibilització sobre els flamencs.


Comentaris