Conflictes veïnals i sorolls, els casos més denunciats a la Defensora de la Ciutadania d'Amposta

La mediadora ha resolt més de la meitat del centenar de queixes gestionades al llarg del passat 2018
La Defensora de la Ciutadania d'Amposta va gestionar un total de 100 queixes durant el 2018 | Ajuntament d'Amposta

 

 

Conflictes veïnals, sorolla a la via pública o elements urbans i edificis privats en mal estat. Aquests han estat els principals motius de queixa a la Defensora de la Ciutadania d'Amposta aquest 2018. La responsable de la institució mediadora municipal, Amadea Ferreres, va donar compte de la seva activitat presentat la memòria anual a l'últim ple.

 

Segons fa constar, del centenar de queixes gestionades se n'ha solucionat un 54%, mentre que un 32% resten pendents i les restants són considerades com a circumstàncies complicades o impossibles de resoldre. Per a fer efectiva la resolució dels conflictes, la Defensora trasllada les queixes i propostes a les regidories corresponents i a altres estaments públics o privats, els quals donen resposta o s’encarreguen de gestionar la problemàtica.

 

 

 

La primera ciutat de l'Estat en tenir aquesta figura

La Defensora de la Ciutadania actua com a eina mediadora entre la ciutadania i els estaments municipals, derivant les preocupacions del veïnat als òrgans corresponents. L'any 1987, Amposta, a la comarca del Montsià, es va convertir la primera ciutat de l'Estat espanyol que va tenir aquesta figura.

 

 

Detingut a Amposta per robar en un vehicle

El passat divendres, 22 de febrer, la Policia Local d'Amposta va detenir un home com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força a l'interior d'un vehicle. Els fets, concretament, van tenir lloc durant la matinada del 20 de febrer i els agents no descarten que l'individu pugui estar relacionat amb d'altres robatoris al municipi.

 

Més informació: