Imatge de dos professionals sanitaris preparant una prova PCR

No detecten cap positiu en el cribratge fet a 518 persones a Vilalba dels Arcs

El brot compta amb 32 positius

Vilalba dels Arcs, com molts catalans en aquests darrers temps, estava pendent d'una PCR. Un greu brot de Covid-19 va afectar 27 persones al municipi de la Terra Alta i el departament de Salut va fer un cribratge  a la població aquest passat dimarts, 22 de desembre. 

En total, 518  veïns i veïnes del municipi van fer-se la prova per descartar patir la Covid-19, sigui amb símptomes o sent asimptomàtic. En aquest sentit, després de fer-se la prova el dia de la Loteria de Nadal, es pot dir que ha tocat el 'Gordo' al municipi i de totes les proves fetes, no hi ha hagut cap positiu, malgrat que falten resultats de 10 proves. D'altra banda, fins ara, hi ha hagut 32 casos confirmats a Vilalba dels Arcs.

Així doncs, s'ha pogut descartar l'existència d'asimptomàtics i es poden tallar les cadenes de transmissió a la població terraltina. El risc de rebrot de Vilalba dels Arcs es troba en 5.771  amb una taxa de propagació del virus d'1,72.

En xifres generals, la Terra Alta  es troba amb unes xifres molt preocupants. El risc de rebrot és de 1.700 i la velocitat de transmissió del virus d'1,72. Un cas extrem és el del brot que pateix Batea, on hi ha 90 casos positius confirmats, un risc de rebrot de 8.051 i una Rt d'1,74.

Segons el departament de Salut, aquest dijous hi ha 10 pacients a la UCI  de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i 25 ingressats a planta  amb 4 a l'HVCT i 21 a l'Hospital de la Santa Creu.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut demanar «un esforç durant aquestes festes. Demanem màxima prudència i responsabilitat, ja que afrontem una etapa vital per al desenvolupament de la situació pandèmica».