Imatge d'arxiu d'un treballadora sanitari amb una prova de coronavirus

Els brots per Covid-19 a les Terres de l'Ebre ja són disset, dos més que fa tres dies

El Departament de Salut ha notificat nous focus a Benifallet i Xerta | Els brots més importants segueixen a Amposta i Tortosa

El Departament de Salut ha confirmat que ja són 17 els brots actius de Covid-19 a les Terres de l'Ebre, que acumulen 221 casos positius i 197 contactes en seguiment. Els focus més importants se situen a Amposta i Tortosa, amb 3 brots diferents, la majoria d'àmbit familiar. A la capital del Montsià hi ha 44 casos —3 hospitalitzats— i a Tortosa, 67 casos —1 hospitalitzat. També preocupa Sant Carles de la Ràpita on hi ha dos brots amb 34 positius —5 hospitalitzats. Al territori s'acumulen des de l'inici de la pandèmia 801 casos i 56 defuncions. El risc de rebrot segueix amb una tendència a la baixa, amb risc moderat situat en 59,97 punts. També s'ha reduït mig punt la taxa de reproducció efectiva (0,51).

Els focus més importants del virus se situen a Tortosa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. A la capital ebrenca es mantenen actius 3 brots, el més important a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb 55 casos positius, un dels quals ingressat, i encara 4 contactes en seguiment. També hi ha dos brots d'àmbit familiar, un de 9 casos positius i 6 contactes en seguiment, i un altre amb 3 casos positius i 10 contactes en seguiment.

A Amposta hi ha tres brots relacionats amb tres nuclis familiars diferents. El més greu és un focus que ha afectat 27 persones, 3 de les quals estan ingressades en centres hospitalaris. També hi ha 10 contactes vinculats a aquests contagiats que estan en seguiment. Els altres dos brots han afectat 8 i 9 persones, respectivament, i es controla una trentena de contactes directes per veure com evolucionen.

Un dels brots amb més contagiats hospitalitzats és el de Sant Carles de la Ràpita, amb 5 positius ingressats. D'aquest brot s'han confirmat 34 casos positius i es fa seguiment a 20 contactes més. Hi ha un segon brot a la Ràpita en un altre nucli familiar amb 5 casos positius i 10 contactes en vigilància.

22 pacients ingressats, 3 a l'UCI

Altres brots actius són el derivat d'un focus a Peníscola (Baix Maestrat) —amb 27 contagiats i una quarantena de contactes en seguiment—; un al Raval de Crist de Roquetes (Baix Ebre) amb 3 positius; un altre a Roquetes amb 6 contagiats; a Corbera d'Ebre (Terra Alta) amb 5 positius —1 hospitalitzat—; a Sant Jaume d'Enveja (Montsià) amb 4 casos positius —1 hospitalitzat—; a Alcanar (Montsià) amb 5 positius —1 hospitalitzats—; i finalment al Pinell de Brai (Terra Alta) un brot més amb 4 casos positius.

Avui dijous, 13 d'agost, el Departament de Salut ha informat de dos brots més, a Benifallet, amb 10 positius i 20 contactes en seguiment, en l'àmbit familiar; i a Xerta, amb 7 contagis i 10 contactes en seguiment. Aquests dos casos, precisament, eleven a 17 el nombre de rebrots a les comarques ebrenques.

Resum dels brots a les Terres de l'Ebre

 1. Brot Jesús – Tortosa (I): 55 positius, 1 hospitalitzat; 4 contactes en seguiment.
 2. Brot Tortosa (II): 9 positius; 6 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 3. Brot Sant Carles de la Ràpita: 34 positius, 5 hospitalitzats; 20 contactes en seguiment. Àmbit social.
 4. Brot Peníscola: 27 positius; 40 contactes en seguiment. Àmbit discoteca Peníscola.
 5. Brot El Raval de Crist - Roquetes: 3 positius; 5 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 6. Brot Amposta (I): 8 positius; 15 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 7. Brot Corbera d’Ebre: 5 positius, 1 hospitalitzat. Àmbit familiar.
 8. Brot Amposta (II): 27 positius, 3 hospitalitzats; 10 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 9. Brot Tortosa (III): 3 positius; 10 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 10. Brot Amposta (III): 9 positius; 15 contactes en seguiment.
 11. Brot Roquetes: 6 positius; 10 contactes en seguiment. Àmbit familiar - oci.
 12. Brot Sant Jaume d’Enveja: 4 positius, 1 hospitalitzat; 10 contactes en seguiment. Àmbit laboral.
 13. Brot Sant Carles de la Ràpita: 5 positius; 10 contactes en seguiment. Àmbit laboral.
 14. Brot Pinell de Brai: 4 positius; 6 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 15. Brot Alcanar: 5 positius, 1 hospitalitzat; 6 contactes en seguiment. Àmbit familiar - laboral. 
 16. Brot Benifallet: 10 positius; 20 contactes en seguiment. Àmbit laboral i social.
 17. Brot Xerta: 7 positius; 10 contactes en seguiment.

Comentaris