Denunciat per conducció temerària i sota els efectes de l'alcohol a la Ribera d'Ebre

Denunciat per conducció temerària i sota els efectes de l'alcohol a la Ribera d'Ebre

Diversos testimonis van alertar al telèfon d'emergència sobre un vehicle que anava realitzant avançaments antireglamentaris

Agents dels Mossos d'Esquadra, de l'Àrea regional de Trànsit, van denunciar un home de 46 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veí de Lleida (Segrià), com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, un per conduir de manera temerària i l'altre per conduir sota els efectes de l'alcohol. Diversos testimonis van alertar al telèfon d'emergències 112 sobre un conductor que circulava de manera temerària i anava realitzant diversos avançaments perillosos i antireglamentaris, ignorat així, la seguretat de la resta d'usuaris de la via. Els fets van passar el 30 de juny a la carretera C-44 i C-12. 

Un testimoni va gravar els fets i el va entregar als Mossos

Després d'aquestes alertes telefòniques dels diferents testimonis, agents dels Mossos d'Esquadra del sector de trànsit de Móra d'Ebre van localitzar i van aturar el presumpte vehicle a la carretera C-12, a l'alçada de la població de Garcia, a la Ribera d'Ebre. En aturar el conductor, els agents van observar que presentava símptomes evidents que estava sota els efectes de l'alcohol i van decidir practicar-li la prova d'alcoholèmia. El resultat de la prova va donar positiu, amb una taxa de 0,72 mil·ligrams per litre d'alcohol en aire expirat i, confirmant així, que l'home anava begut. 

D'altra banda, un dels testimonis que circulava per la mateixa carretera va proporcionar als agents de la policia un vídeo on es podia veure les diverses infraccions que havia comès el presumpte culpable feia una estona. Aquest vídeo va permetre comprovar els fets denunciats. En aquest context, els Mossos d'Esquadra van decidir denunciar penalment el conductor per delictes de conducció temerària i de conducció sota els efectes de l'alcohol. Les diligències han estat tramitades per sistema de Judici Ràpid al Jutjat de Falset, on la persona denunciada estava citada per comparèixer avui, dilluns 8 de juliol. 

Pel delicte de conducció sota els efectes de l'alcohol, el presumpte culpable s'enfronta a una possible pena de presó de 3 a 6 mesos, a una multa de 6 a 12 mesos, o a fer treballs de benefici de la comunitat d'1 a 90 dies i, en qualsevol cas, a la privació del dret a conduir un vehicle entre un i quatre anys. Pel que fa a la conducció temerària, aquesta podria comportar penes de presó de 6 mesos a 2 anys i, en qualsevol cas, a la retirada del carnet de conduir entre un i sis anys. 


Comentaris